Infomarkt Energie van Eigen Erf

  15-09-2022
  12:30 - 16:30

  Locatie
  Vilstersestraat 28 te Lemelerveld


  LEMELERVELD – Agrarische Natuurvereniging De Ommer Marke houdt donderdag 15 september een infomarkt over het project ‘Energie van Eigen Erf’ voor melkveehouders en andere geïnteresseerden in het Vechtdal.

  De infomarkt is mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Dalfsen en Ommen en vindt plaats op het melkveehouderijbedrijf met boerderijcamping van familie de Vos in Lemelerveld. Op dit bedrijf heeft onafhankelijk energieadviseur Rob Jacobs de afgelopen maanden alle bedrijfsprocessen en installaties onder de loep genomen om de mogelijkheden die daar zijn voor productie, opslag, eigen gebruik en levering van energie in kaart te brengen. Tijdens de infomarkt worden de resultaten van het onderzoek bij familie de Vos gepresenteerd en worden er handvatten aangereikt, waarmee een ieder in de melkveehouderijsector op zijn eigen tempo kan besparen en verduurzamen.

  Ervaringen

  Daarnaast vertellen enkele voorlopers in de energietransitie op de boerderij over hun ervaringen. Aan bod komen onder meer de productie van waterstof op de boerderij, energiezuinige stallen en waar op te letten bij nieuwbouw en vervanging van installaties. Opgave voor de infomarkt kan via secretariaat@ommermarke.nl