Ommer Kunstweekend

  27-08-2022
  11:00 - 17:00

  Locatie
  14 locaties te Ommen


  OMMEN – Op 27 en 28 augustus vindt het traditionele Ommer Kunstweekend plaats. Op veertien locaties in het centrum en in de buitengebieden van Ommen worden exposities gehouden van werk van lokale kunstenaars en gastexposanten uit verschillende delen van Nederland.

  In totaal doen er 35 kunstenaars mee en zij bieden een gevarieerd aanbod aan hedendaagse kunst. Denk hierbij aan: beelden, glaskunst, schilderijen en tekeningen. Veel expositielocaties zijn in de ateliers van de kunstenaars zelf. Het biedt een interessant kijkje achter de schermen van cultureel Ommen. Alle kunstpunten zijn met de fiets te bereiken en herkenbaar aan de vlag van Vechtdalkunsten. Brochures met alle punten zijn te verkrijgen op diverse locaties in de binnenstad, de galeries in Ommen en de vaste stek van Vechtdalkunsten, de Konijnenbeltmolen. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur.

  Kunst Onder de Wieken

  Ook is er een nieuwe expositie van drie kunstenaars uit Ommen in de expositieruimte ‘Kunst onder de Wieken’ in de Konijnenbeltmolen. De kunstenaars; Rieta van Capelle, Wil de Brabander en Annemarie Leebeek presenteren er hun werk. De expositie loopt tot en met zondag 25 september en het is de tweede expositie georganiseerd door Vechtdakunsten in de Konijnenbeltmolen. Sinds begin juli wordt de begane grond van de molen gehuurd door deze stichting om een permanente expositieruimte te kunnen hebben voor de aangesloten kunstenaars uit het Vechtdal. Ondanks de korte voorbereidingstijd kan er al van een succes worden gesproken. Er is een goede aanloop van belangstellenden en er zijn bovendien al werken verkocht. De expositieruimte is open op alle vrijdag-, zaterdag-, en zondagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur.

  Expositieruimte ‘Kunst onder de Wieken’ tijdens de opening op 1 juli 2022