Streekcafé over toekomst Vechtdal

  08-09-2022
  17:00 - 20:00

  Locatie
  Natuurlijk Heidepark te Lemelerveld


  REGIO – Op donderdag 8 september vindt een ‘streekcafé’ plaats bij Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld. Het is de bedoeling dat inwoners van het Vechtdal, jong en oud, meedenken over hoe het Vechtdal een fijne plek blijft om te wonen, ondernemen en beleven. De antwoorden worden verwerkt in een nieuwe lokale ontwikkelstrategie (LOS) van 2023-2027. Deelnemers kunnen leuke prijzen winnen.

  Het streekcafé is gericht op inwoners van de gemeenten Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Zwolle. Ook bestuurders, overheden, initiatiefnemers, ondernemers, onderwijs en organisaties mogen mee komen schetsen tijdens het streekcafé. “Samen meer streek, dat is wat we centraal stellen in deze streekcafés en de nieuwe lokale ontwikkelstrategie”, aldus Anieke van Wijnen, Leader-ontwikkelaar. “In het voorjaar hebben we al veel mooie ideeën voor het Vechtdal ontvangen door middel van een vragenlijst en interviews.”
  Na de centrale aftrap gaan de jongste deelnemers soep maken van lokale producten. Dit is onder begeleiding van de theatergroep Meisjes van Plezier. Naast het koken gaan ze aan de slag met hun ideeën voor een aantrekkelijk gebied. Voor de volwassenen zijn er drie rondes. Zij gaan aan de slag met themabeelden en interactieve toekomsthoeken waarbij de volgende vraag centraal staat: ‘Wat vind jij belangrijk voor toekomstige ontwikkeling in jouw omgeving’. De groepen komen rond etenstijd samen. Tijdens het avondeten wordt er nog doorgepraat over de ontwikkeling van de regio.
  Aanvang is om 17.00 uur. Het programma duurt tot 20.00 uur. Alle deelnemers maken onder andere kans op een weekendje weg. Aanmelden kan via

  www.leadernoordoverijssel.nl