Oranjeloop Nieuwleusen

  29-08-2022
  18:00 - 23:59

  Locatie
  Start en finish: Bosmansweg te Nieuwleusen


  NIEUWLEUSEN – Na twee jaar afwezigheid is de Oranjeloop terug. De negende editie vindt plaats op maandagavond 29 augustus tijdens de Oranjefeesten in Nieuwleusen. Honderden hardlopers uit Nieuwleusen en omstreken staan dan weer aan de start aan de Bosmansweg.

  De organisatie is wederom in handen van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 en de dames van het Unicef Comité Nieuwleusen. Bij de vorige editie in 2019 hadden 600 deelnemers zich ingeschreven.

  Unicef peuter- en kidsrun

  De Oranjeloop begint dit jaar weer met het leukste onderdeel: de Unicef Peuterrun. Ukkies vanaf 1 jaar rennen hand in hand met hun ouders of alleen over een parcours van 200 meter over de Bosmansweg. De start is om 18.00 uur. De Peuterrun is er voor kinderen tot en met 4 jaar en alle deelnemers krijgen een prachtige medaille omgehangen! Om 18.15 uur valt dan het startschot voor de Unicef Kids Run, een heuse wedstrijd voor kinderen tot en met 9 jaar over een afstand van 500 meter. Ook dit jaar zijn er per categorie weer mooie bekers te winnen en is er voor iedereen een mooie en welverdiende medaille! Het inschrijfgeld voor de Unicef Peuterrun en voor de Unicef Kidsrun bedraagt 2,50 euro en dit gaat in zijn geheel naar Unicef. Bij de laatste Oranjeloop liepen meer dan 130 kinderen de wedstrijd over 200 of 500 meter.

  Oudere jeugd

  Om 18.30 uur is er de start van de Schagen Infra Jeugdrun. Voor de jeugd tot en met 12 jaar die wat meer uitdaging wil, is er een rondje van 1 Mijl (1,6 km). De oudste jeugd van 13 tot en met 16 jaar loopt 2 Mijl (3,2 km). Ook hierbij zijn er mooie bekers te winnen en ontvangt elke deelnemer een medaille, maar gaat het vooral om de prestaties die iedereen levert!

  5 en 10 km

  Om 19.15 uur is de start van de Bos Bedden Run over 10 km. De deelnemers aan de GAP Run (5 km) starten 5 minuten later zodat het publiek twee wedstrijden tegelijkertijd kan bekijken en, ook niet onbelangrijk, tot het laatst hun aanmoedigingen kan laten horen! De speaker bij de Oranjeloop is Herman Weening. Met zijn vakmanschap, kennis van zaken, zijn enthousiasme en met behulp van opzwepende muziek, praat hij elke deelnemer vol overgave naar de eindstreep.

  Parcours

  De start en finish zijn op de Bosmansweg ter hoogte van het evenemententerrein. Het parcours van de 1 en 2 mijl gaat via de Bosmansweg, Prinses Beatrixlaan, parkeerplaats USV, fietspad tussen de sportvelden, Zwaluwlaan, Kievitlaan en weer de Bosmansweg. De 5 en 10 km zullen in respectievelijk 2 en 4 ronden gelopen worden over de Bosmansweg, Prins Bernhardlaan, Kon. Julianalaan, Pr. Beatrixlaan, parkeerplaats USV, voetpad tussen de sportvelden, Zwaluwlaan, Patrijslaan en weer de Bosmansweg.
  In verband met de veiligheid van de lopers wordt een ieder verzocht om op maandag 29 augustus na 17.30 uur de auto niet in één van deze straten te parkeren. Tijdens de Oranjeloop kan men dus niet te allen tijde weg, daarom worden omwonenden verzocht de auto buiten het parcours te parkeren. Het parcours zal tijdens de loop geheel afgesloten zijn voor al het verkeer. In overleg met de verkeersregelaars is het eventueel wel mogelijk om hier van af te wijken. Ook is het mogelijk om het parcours over te steken met behulp van de verkeersregelaars. De aanwijzingen van de verkeersregelaars gaan boven verkeerstekens en verkeersregels en dienen dus altijd opgevolgd te worden. De verwachting is dat de Oranjeloop tot uiterlijk 20.30 uur duurt.

  Online inschrijven

  Het inschrijfgeld voor de Unicef Peuter Run en de Unicef Kids Run bedraagt dus 2,50 euro. Deelnemen aan de Schagen Infra Jeugd Run kost 4,00 euro. Het inschrijfgeld voor deze afstanden gaat in zijn geheel naar Unicef. Voor de twee langste afstanden betaalt men 8 euro. Van dit inschrijfgeld gaat 1 euro naar Unicef. Elke deelnemer ontvangt een medaille voor de geleverde prestatie.
  Inschrijven voor de Oranjeloop kan uitsluitend online via: www.ag85.nl/oranjeloop. Op de dag zelf kan er niet worden ingeschreven. Op deze site is nog meer informatie te vinden en kan men ook de fotoreportage van 2019 zien.

  www.ag85.nl/oranjeloop

  Foto: Marcel van Saltbommel