Wielercafé in teken Wielerronde van Ommen

  19-08-2022
  19:30 - 23:59

  Locatie
  Horecagebouw recreatiepark Ommerland te Ommen


  OMMEN – Op zaterdag 27 augustus staat een nieuwe editie van de Ommerland Wielerronde van Ommen op het programma. In de aanloop naar dit evenement is er op vrijdag 19 augustus een informatiebijeenkomst, een ‘Wielercafé’, met een deels officieel en deels informeel karakter.

  Iedere belangstellende is die dag welkom in het horecagebouw van hoofdsponsor recreatiepark Ommerland. De bezoekers krijgen informatie over de ronde en daarnaast is een flink aantal prominenten te gast om meer te vertellen over hun ervaringen in de wielersport. Het gaat onder andere om Bernard Kobes, oud-burgemeester en daarnaast groot liefhebber van de wielersport; Frans Willeme, eveneens een voormalig burgervader en daarnaast medeorganisator van het NK wielrennen in Ootmarsum; Robin Lowik, wielrenner en winnaar van het NK wielrennen voor elites; Allard Engels, ploegleider bij het VolkerWessels cyclingteam en Peter Schulting, de winnaar van de editie van 2021. Het wielercafé begint om 19.30 uur. De presentatie is in handen van Rik Jansen, ook speaker bij de ronde.
  Start en finish van de Ommerland Wielerronde is aan de Vechtkade nabij het Vechtpodium. De ronde voert vervolgens via de Markt, Varsenerstraat, Wethouder Paarhuisstraat, Hamsgoren, van Raaltestraat en de Julianastraat terug naar de Vechtkade. Het programma begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De in het parcours opgenomen straten worden rond 15.00 uur afgesloten. De opbouwwerkzaamheden, waaronder het plaatsen van de hekken, beginnen omstreeks 8.00 uur.
  Om de opbouw en het verloop van het wielerevenement soepel te laten verlopen, vraagt de organisatie om geen auto’s langs een van bovengenoemde wegen te parkeren en tijdelijk een andere parkeerplaats te zoeken. Verder luidt het verzoek om huisdieren aangelijnd dan wel binnen te houden. Ook wordt aandacht gevraagd voor de veiligheid van de renners, maar zeker ook voor die van kleine kinderen, die plots de weg kunnen oversteken zonder acht te geven op een aanstormend peloton. De organisatie vraagt om begrip voor het bovenstaande ‘ongemak’.

  Zie verder www.rondevanommen.nl. Voor nadere info en/of specifieke vragen neem contact op met voorzitter Gerrit de Jonge, mob. 06-44191799 of wedstrijdleider Meine Seinen, mob. 06-51049357.