Optreden The Tallest Man on Earth

  14-08-2022
  20:00 - 23:59

  Locatie
  Bostheater te Ommen


  OMMEN – Zeg je Zweden, dan zeg je Volvo, Saab, Ikea, voetbalidool Zlatan, schaatscrack Nils van der Poel en op muzikaal gebied natuurlijk ABBA. Wie weet, sluit op termijn Kristian Matsson aan bij dit rijtje. Wereldberoemd is hij onder zijn artiestennaam The Tallest Man on Earth nog niet, hooguit ‘wereldberoemd onder de muzikale fijnproevers’, maar wie weet lopen de programmeurs van Bostheater Ommen een paar passen vooruit op zijn grote doorbraak. The Tallest Man on Earth treedt namelijk op zondagavond 14 augustus op in het bostheater.

  Tussen optredens in het Zweeds Gothenburg en het Zwitserse Winterthur door vond Mattson een gaatje om acte de présence te geven in Ommen, of all places. Het belooft een bijzondere avond te worden waarbij het unieke stemgeluid van Kristian Matsson perfect aansluit op de magische setting van het openluchttheater. Nu alleen duimen dat de weergoden eveneens willen meewerken.
  Muziek moet je ondergaan, beleven. Het laat zich moeilijk in woorden vatten. Toch een vermetele poging om de muziek van The Tallest Man on Earth te omschrijven, daar gaat ie: verhalende en ontroerende teksten, vertolkt met een korrelig, rauw stemgeluid. Zijn grote voorbeeld is Bob Dylan en dat hoor je terug in zijn muziek. Overal ter wereld weet ‘De Langste Man op Aarde’, wat ie bij lange na niet is, zijn gehoor te betoveren met dromerige songs over romantiek, melancholie en eenzaamheid.
  Aanvang is om 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur is iedereen met een toegangsbewijs welkom. Kaarten zijn nog beperkt verkrijgbaar. Zie verder www.bostheaterommen.nl.