Oranjefeest

  30-08-2022
  00:00 - 23:59

  Locatie
  te Nieuwleusen


  Feestavonden op vrijdag en zaterdag al uitverkocht; nog wel kaarten voor cabaretavond en autorodeo

  NIEUWLEUSEN – Het programma voor het Oranjefeest in Nieuwleusen is rond en de organisatie maakt zich op voor een nieuwe editie van de jaarlijkse feestweek in het dorp, dit jaar van zondag 28 augustus tot en met zaterdag 3 september. Het feestterrein is dit jaar iets anders ingedeeld, daarom is toegang tot het terrein alleen nog mogelijk via de parkeerplaats van USV.

  De online voorverkoop voor het dorpsfeest begon enkele weken geleden. Zowel de feestavond op vrijdag als die op zaterdag was binnen een week volledig uitverkocht. Kaarten voor de cabaretavond op woensdag in De Spil en de autorodeo op zaterdag zijn nog wel verkrijgbaar, kijk op www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl.
  Het programma begint ook dit jaar met de kerkdienst in de feesttent, op zondagochtend 28 augustus, georganiseerd door de samenwerkende kerken. ’s Middags wordt het programma vervolgd met het Oranje Open Darttoernooi in de tent. Voor meer informatie en inschrijving zie de eerder genoemde website.
  Traditiegetrouw verzorgt Loopgroep AG’85 op de maandag de Oranjeloop. Op dinsdagavond is het tijd voor de jurering van alle versierde straten in het dorp. Wederom zijn er mooie geldprijzen te winnen. Alle inwoners worden uitgenodigd uit om een rondje langs de versierde straten te maken. “Dit kan uiteraard de hele week, maar het leukst is het om dit op de dinsdagavond te doen”, zo meldt de organisatie.
  De woensdagmiddag is er een rommelmarkt en kun je gratis een ritje door het dorp maken met treintje Bello. Aan het eind van de middag start de watervolleybalcompetitie, waarbij de spelers met hun voeten in een grote bak water staan te spelen. Ook de oldtimershow en -rondrit staan weer op het programma, vanaf 18.00 uur zijn alle voertuigen te bewonderen op het terrein.

  Goed doel

  Woensdagavond volgen een cabaretvoorstelling van het trio Kampman & Co in Kulturhus De Spil en een feestelijke pubquiz in de tent. Inschrijven kan alleen van tevoren via de site, inschrijfgeld 5 euro per teamlid. Het inschrijfgeld komt in zijn geheel ten goede aan het goede doel van dit jaar: Natuurboerderij Balk Inn.
  Op donderdag genieten de peuters en kleuters van een nieuwe voorstelling van Bultje en zijn vrienden; kan lokaal talent zich laten zien en horen gedurende Nieuwleusen got Talent en nodigt de Oranjevereniging alle ondernemers uit het dorp uit voor de Ondernemersborrel.
  Op vrijdag komen alle basisschoolleerlingen om zich uit te leven op de vele kinderspelen. Daarnaast kan iedereen aan het begin van de avond tijdens de Concours d’Elegance alvast alle rodeovoertuigen bewonderen die op zaterdag tijdens de autorodeo in actie komen. Op vrijdagavond staat de band Fantix op het programma. Op zaterdagavond is de line-up: Danny Blom, Chris Deluxe, Gladjakkers en Altijd Larstig & Rob Gasd’rop.

  Net als voorgaande jaren geldt ook dit jaar tijdens de gehele feestweek ‘Geen bandje, geen bier’. Bij de ingang van de tent en de bar kan om legitimatie gevraagd worden en alcohol wordt alleen verstrekt aan personen boven de 18 jaar op vertoon van een geldig polsbandje.

  Een deel van de organisatie van het Oranjefeest. Foto: Marcel van Saltbommel