Muziek in de tuin

  04-09-2022
  14:00 - 23:59

  Locatie
  Diverse locaties in gemeente Dalfsen te Dalfsen


  DALFSEN – Op zondagmiddag 4 september worden 22 tuinen in de gemeente Dalfsen omgetoverd tot kleine concertpodia waarin diverse muziekstijlen te horen zullen zijn. Stichting Muziek in de Tuinen Gemeente Dalfsen heeft het programma rond: van rock tot klassiek en van een troubadour tot een popkoor.

  “Waar we eerst weinig aanmeldingen hadden van tuinen uit Nieuwleusen, hebben we nu zelfs tuinen op de reservelijst moeten plaatsen”, vertelt Evert Jan Pasman, die er samen met Anton Klein-Willink, Henri (Cigarbox) Grootenhuis, Fred Droog en Yvette Herbrink een jaarlijks terugkerend evenement van wil maken. “Maar ook in de andere kernen is de animo groot. Daarom hebben we zelfs een paar muzikanten uit de buurgemeenten op de podia geplaatst. Over het algemeen hebben alle acts wel binding met de gemeente.”
  Er zijn die dag optredens in negen tuinen in Nieuwleusen; zeven in Dalfsen/Ankum/Marshoek; drie in Oudleusen en drie in Lemelerveld. Een greep uit het gebodene: In Oudleusen staat een pop- en rockkoor dat optreedt bij de woning van een lid; Po Maddy uit Nieuwleusen zal te horen zijn op de Hessener Esch en The Boothill Stompers uit Dalfsen sluiten hun apparatuur aan in een tuin in Nieuwleusen. Het project orkest Goedkoper staat aan een strandje bij de Allee. Off Track laat hun ballads en Ierse nummers horen aan de Dalmsholterweg in Lemelerveld.
  De acts verzorgen allemaal drie optredens van 45 minuten. De eerste sessie duurt in elke tuin van 14.00 tot 14.45 uur; de tweede sessie van 15.30 tot 16.15 uur en de laatste van 17.00 tot 17.45 uur. Bezoekers hebben dus volop tijd om zich in de pauze naar een andere tuin te begeven. “We zien het liefst dat de bezoekers zich per fiets verplaatsen, maar ligt de beoogde tuin verder weg dan is ander vervoer ook prima”, aldus Pasman.

  Het volledige programma staat op https://muziekindetuin-dalfsen.nl. Daar kan ook een reservering gemaakt worden. Voor de laatste informatie check de facebookpagina: muziekintuin-dalfsen.

  Foto: Six Pack is een van de acts tijdens Muziek in de tuin