Ommer Molendag en Museum-Doedag

  06-08-2022
  10:00 - 23:59

  Locatie
  Vijf molens op diverse locaties te Ommen


  Ommer Molendag en Museum-Doedag met tal van activiteiten

  OMMEN – De Ommer Molens en het Historisch Museum Ommen presenteren op zaterdag 6 augustus weer de jaarlijkse Molendag en de Museum Doedag. Vanaf 10.00 tot ongeveer 16.00 uur staan de deuren wagenwijd open van de vijf molens en van het vernieuwde museum.

  Bij alle molens is wat te doen; bij de Besthmenermolen is bijvoorbeeld een antieke dorsmachine aan het werk en er wordt ovenvers brood gebakken. De Museum Doedag bij molen Den Oordt wordt een dag met leuke activiteiten waarbij ook aan de kinderen is gedacht. Bij de Konijnenbeltmolen is draaiorgelmuziek en de expositie van ‘Kunst onder de Wieken’ te bezichtigen. Molen De Lelie bakt pannenkoeken en ook de Vilstersemolen opent deze dag de deuren. Voor alle molens geldt dat de molenaars actief zijn. Tussen de molens is een mooie fietsroute uitgezet.

  Samenwerking

  Voor de organisatie van deze open dag die in het tekenen staat van historie hebben de Stichting Ommer Molens en de historische vereniging CCO naar samenwerking gezocht. Door de pandemie is het alweer twee jaar geleden dat een dergelijk evenement gehouden kon worden. De organisatie is dan ook blij dat het weer kan. Afgaande op de publieke belangstelling van de laatste keer, worden ook nu weer veel bezoekers verwacht op dit gratis toegankelijk evenement.

  Vrijwilligers

  Voor zowel de molens als voor het museum zijn nog steeds vrijwilligers nodig. Belangstellenden kunnen op deze dag alvast een kijkje achter de schermen nemen en zo bepalen of dit iets voor hen is.

  Impressie van de Molen- en Museum Doedag in 2019

  Tekst: Harry Woertink
  Foto: OudOmmen.nl