informatiemarkt over gezond ouder worden

  19-09-2022
  15:00 - 16:30

  Locatie
  De Carrousel te Ommen


  REGIO – Op 19 september, van 15.00 tot 16.30 houdt Vitaal Vechtdal een informatiemarkt over het onderwerp ‘Gezond ouder worden’ in de Carrousel in Ommen. Tijdens de informatiemarkt vertellen deskundigen uit over vitaal oud worden én blijven.

  Er zijn veel mogelijkheden om gezond oud te blijven. Zelfs op een leeftijd van 80 jaar kun je het verouderingsproces van je lichaam en geest nog steeds positief beïnvloeden. De bezoeker van de informatiemarkt krijgt tips en informatie over voeding en beweging. Al vanaf middelbare leeftijd zie je afname van spierkracht en een verandering in de botmassa. Dit kan invloed hebben op je dagelijkse taken. Niet alleen spierkracht neemt af, maar ook soepelheid en het reactievermogen nemen af. Deze factoren zorgen onder andere weer voor een verhoogd risico op vallen. Met voldoende bewegen kun je dit proces vertragen.

  Goede voedingsconditie

  Naast die veranderende botmassa en spierkracht worden ook de spieren zelf dunner. De spieren worden sneller dunner als je bijvoorbeeld een paar dagen op bed ligt of veel zit. Om voldoende spieren te houden zijn voldoende eiwitten in de voeding ook belangrijk. Daarnaast worden ouderen soms wat minder actief, dit kan ook de eetlust beïnvloeden. Maar juist een gezonde maaltijd is belangrijk bij het gezond ouder worden. Naast de eiwitten zijn ook andere stoffen als vitamines en mineralen belangrijk om in een goede voedingsconditie te blijven.

  Verlies

  Als je ouder wordt, heb je vaker te maken met verlies. En dan gaat het niet alleen over verlies van de fitheid van je lijf. Het gaat ook over verlies van je sociale contacten, soms ook verlies van je partner en bijvoorbeeld het verlies van je status. Ook dit onderwerp kom aan de orde tijdens informatiemarkt.
  Vanzelfsprekend kunnen bezoekers de aanwezige deskundigen ook vragen stellen. Ook kan men testjes doen om de vitaliteit onder de loep te nemen. Aanmelden voor de informatiemarkt kan op de website:

  www.vitaalvechtdal.nl/informatiemarkt