Tronktoernooi

  01-07-2022
  18:30 - 23:59

  Locatie
  Paardenweide, Laarbos te Ommen


  OMMEN – Editie nummer 40 van het Tronktoernooi staat na twee jaar corona-absentie weer op het programma. De lijnen op de Paardeweide, gelegen in het Laarbos, zijn op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli ongetwijfeld weer strak gekalkt.

  Op het voormalige voetbalveld, waar tegenwoordig Duitse herdershonden worden getraind, strijden acht lokale horecateams met daarin ongetwijfeld veel voetballers uit diverse teams van FC Ommen om de sportieve eer. Na de alternatieve Tronkeditie van 2020 (voetbalquiz die gewonnen werd door Bart Kok) en de niet georganiseerde editie van 2021, staat er dit jaar eindelijk weer een regulier toernooi op het programma. De organisatie kijkt uit naar de komst van de Tronk, Stobbies, Vijn, Clees, De Herberg, De Veghte, De Pub en De Vrienden. De laatste reguliere winnaar (2019) Burggraaf, speelt in 2022 onder de naam van Stobbies.

  Podium in het centrum

  Vanwege de jubileumeditie vindt de prijsuitreiking van het toernooi dit jaar niet plaats in café De Herberg. Op het Kerkplein draait DJ Uitslag zaterdagavond vanaf 20.30 uur. Een half uurtje later vindt de prijsuitreiking plaats en overhandigt de organisatie de cheque aan het goede doel.

  SOVO Oekraïne

  Dit jaar wordt de opbrengst van het toernooi gedoneerd aan Stichting Ommen voor Oekraïne (SOVO). De stichting zet zich in voor humanitaire hulp aan de allerarmsten in Beregovo en omstreken. Verschillende initiatieven werden, na de start van de oorlog, opgestart om ingezetenen en vluchtelingen in Oekraïne te helpen. Het Tronkbestuur ziet SOVO dit jaar dan ook als een waardig doel om in het eerste weekend van juli voor te voetballen.
  Vrijdagavond 1 juli om 18.30 uur brengen De Herberg en De Veghte de bal voor het eerst aan het rollen. De laatste wedstrijd wordt vrijdag gespeeld om 20.45 uur. Zaterdag 2 juli begint de dag om 9.30 uur. De finales staan gepland vanaf 15.30 uur. Publiek is van harte welkom.