Opening Kunst onder de wieken

  01-07-2022
  13:00 - 23:59

  Locatie
  de Konijnenbeltsmolen te Ommen


  Officiële opening op 1 juli

  OMMEN – Onder de naam ‘Kunst onder de Wieken’ exposeert de stichting Vechtdalkunsten de komende maanden in de Konijenbeltsmolen aan de Zwolseweg 5 in Ommen. Op vrijdag 1 juli om 13.00 uur wordt de expositie feestelijk geopend door Hans Vroomen, burgemeester van Ommen met medewerking van molenaar Bastiaan Woertink.

  Eerder was de molen in gebruik bij een werkgroep die de afgelopen 20 jaar gedurende de zomermaanden kunst-exposities organiseerde. Zij zijn ermee gestopt en nu heeft Vechtdalkunsten het stokje overgenomen. Stichting Vechtdalkunsten is in november 2014 opgericht en heeft als doel het promoten, stimuleren en vernieuwen van kunstuitingen en kunstevenementen in het Vechtdal. Het motto is de kunst van verbinden. Zo is de stichting onder andere actief met ‘Kijk op Kunst’, ‘Ommer Kunst Weekeind’ en de ‘Montmartre’.

  Ommer Molens

  De onderbouw van de korenmolen, gelegen aan de Vecht en nabij het centrum leent zich uitstekend als galerie. De beherende stichting Ommer Molens met molenaar Bastiaan Woertink is ingenomen met de voortzetting van de molen als kunstgalerie. De eerste verdieping van molen bezit bovendien een kleine expositie over de Ommer molens.
  De eerste exposanten van ‘Kunst onder de Wieken’ zijn: Hetty Overwijk met keramiek werken; Johanna Schokkenbroek met abstracte mixed media schilderijen en Tonnie Spruijt met schilderijen. De eerste expositie loopt van 1 juli tot en met 14 augustus. Daarna bieden andere kunstenaars van de stichting Vechtdalkunsten hun kunstwerken aan voor bezichtiging.