Zomercursus voor aanstaande brugklassers

  24-08-2022
  09:00 - 16:30

  Locatie
  Vechtdal College te Ommen


  REGIO – Op 24 en 25 augustus geeft Wijz Welzijn in samenwerking met Impluz een zomercursus voor aanstaande brugklassers. De training vindt plaats op het Vechtdal College in Ommen van 9.00 tot 16.30 uur en is geheel kosteloos.

  Omdat in de afgelopen twee jaar onzekerheid, teleurstelling en verdriet vaak centraal stonden – ook voor kinderen in groep 8 – helpt deze zomercursus ‘Plezier op school’ kinderen om met vertrouwen te starten op de nieuwe school. ‘Plezier op school’ is voor alle groep 8 leerlingen die naar de brugklas van het Vechtdal College in Ommen gaan, maar ook andere basisschoolverlaters zijn welkom. De kinderen gaan naar een nieuwe school en dat betekent ook: een nieuwe start. Het is een goed moment om bijvoorbeeld te leren makkelijker contact te maken, grenzen aan te geven en beter voor jezelf op te komen. Zo kunnen kinderen met fris vertrouwen beginnen aan het nieuwe schooljaar.

  Praktisch

  Zelfverzekerd starten op de nieuwe school. Daar gaan de kinderen samen met anderen aan werken bij ‘Plezier op school’. Zij leren allerlei sociale vaardigheden of deze worden opgefrist. Ook wordt geleerd hoe je nieuwe contacten kan maken en hoe je deze behoudt. Verder leer je hoe je het beste kunt reageren als iemand vervelend doet, hoe je jezelf kan beheersen als je boos bent en hoe je voor jezelf op kan komen. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met anderen wordt door deze cursus verkleind.
  Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie of aanmelden: Impluz: 0570-604900 of mail info@impluz.nl. Aanmelden kan overigens tot 1 juli.

  www.impluz.nl