Klassieke muziek, Huijnen en Hopman

  03-07-2022
  15:00 - 23:59

  Locatie
  Theater de stoomfabriek te Dalfsen


  Klassiek met Huijnen en Hopman

  DALFSEN – Op zondag 3 juli zijn Cécile Huijnen en Marieke Hopman met hun meeslepende muziek, omlijst met persoonlijke verhalen, te horen en te zien in Theater de Stoomfabriek. Het begint om 15.00 uur.

  ‘Eén adem, één harteklop, één lichaam, meeslepend en tot in detail verzorgd en het plezier spat er vanaf’. Landelijke recensenten komen woorden tekort bij hun waardering voor het buitengewoon veelzijdige tweetal Cécile Huijnen op viool en Marieke Hopman op accordeon.

  Programmamix

  Gelauwerd met vele prijzen na hun opleidingen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, studeerde violiste Huijnen o.a. verder bij Jaap van Zweden en van oorsprong pianiste Hopman slaagde summa cum laude op accordeon aan de Royal Danish Academy of Music in Kopenhagen. Daarna vonden ze snel de weg naar de top van de vaderlandse klassieke muziek.
  Dat levert een verbazingwekkende programmamix op van volksmuziek uit Oost-Europa tot Strawinsky en van Duitse romantiek via zigeunermuziek naar Zuid-Amerikaanse tangomuziek. Het wordt een meer dan waardige afsluiting van een toch altijd al indrukwekkend hoogwaardig klassiek Stoomfabriekseizoen. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, bij Primera Dalfsen of via de site

  www.theaterdestoomfabriek.nl