Midzomer Weekend – braderie

  17-06-2022
  Hele dag

  Locatie
  De Spil te Nieuwleusen


  NIEUWLEUSEN – In het weekend van vrijdag 17 en zaterdag 18 juni, vindt een grootse afsluiting van het seizoensprogramma van Kulturhus De Spil plaats. Dan krijgt het Midzomer Festival weer gestalte; het tweede, sinds de opening van het multifunctionele gebouw in september 2018.

  Het kulturhus blijft meebewegen met de ontwikkelingen. “Dit jaar spreken we zelfs van een Midzomer Weekend’’, zegt manager Stefan Keijzer.

  Het Midzomer Festival wordt voorafgegaan door iets nieuws. In samenwerking met de ondernemersvereniging Nieuwleusen en Autobedrijf Jansen uit Balkbrug, wordt op vrijdag 17 juni een braderie gehouden in het hele gebied rondom de Spil. Naast standhouders doen hier ook bijzonder veel maatschappelijke organisaties aan mee. Aansluitend vindt er op vrijdagavond de ‘Jansen Midzomer Oldtimershow’ plaats tegenover het terrein van SV Nieuwleusen. “Er worden honderden voertuigen verwacht’’, aldus Keijzer.

  Mooi Wark

  Zaterdag 18 juni pakt Kulturhus de Spil uit met tal van creatieve workshops voor kinderen en er wordt zelfs een limonadefabriek gebouwd. Nieuwleusen Synergie ziet ook meerwaarde in van dit gemeenschapsevenement en heeft er voor gezorgd dat er een circustent wordt opgebouwd op het festivalterrein. Hier kunnen kinderen genieten van nostalgisch circustheater. Verder wordt het geheel omlijst door tal van muzikale acts uit het Vechtdal. De avond wordt afgesloten met een optreden van Mooi Wark.
  Keijzer vindt het bijzonder dat er lokaal zoveel draagvlak te vinden is. “We zijn gesteund door bijzonder veel lokale bedrijven, hierdoor zijn we in staat het festival kosteloos aan te bieden. Mooi om te zien dat het lokale bedrijfsleven na corona nog steeds durft te investeren in leuke activiteiten voor haar inwoners’’, aldus Keijzer. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de website van het De Spil

  www.despilnieuwleusen.nl