Op en Top vrouw

  24-06-2022
  20:00 - 23:59

  Locatie
  De Stoomfabriek te Dalfsen


  DALFSEN – De kleinkunstproductie Op en Top vrouw heeft in haar nieuwe show ‘Ode aan de vrouw’ een duidelijk boodschap voor vrouwen: Heb jezelf lief.

  “In de eerste shows hebben we een rol gespeeld maar daar zijn we vanaf gestapt. We zijn onszelf en vertellen ons verhaal in deze show. Daarmee krijgt de show meer diepgang. God heeft ons gemaakt met een doel.” Gezina van den Bos, Barbara Stouwdam en Christien Blok zijn collega’s en vriendinnen en staan vrijdag 24 juni a.s. in het theater De Stoomfabriek in Dalfsen.

  Geen missie

  “Zingen doe ik al vanaf mijn twaalfde jaar en vanaf 2008 zing ik professioneel. Zeker, ik voel me op en top vrouw, het podium is mijn bestemming in dit leven. God heeft ons gemaakt met een doel en dat heb ik gevonden met Op en Top vrouw”, zegt Gezina. Barbara legt uit dat ze tijdens het conservatorium vijf jaar in de BEAMband (jongerenband van de EO – red.) zong. “Vanuit die ervaring heb ik gekeken wat past bij mij en kwam toen vrij snel uit bij de kleinkunst en bij Gezina.” Christien zit tijdens het gesprek nog op een roze wolk. Ze komt net terug uit Rome waar ze op een mooie plek met zonsondergang ten huwelijk is gevraagd. “Ik zing al vijftien jaar. Heb ook het conservatorium gedaan met hoofdvak zang. Het was een bewuste keuze geweest om zang te kiezen, de lichtere muziek en het kunnen improviseren met pop en jazz maakt het leuk.” De dames kennen elkaar van de kerk. “God is van alle tijden. Maar we vertellen op een luchtige manier dat God in ons leven is”, aldus Gezina.

  Boos

  Gezina onthult dat de verhalen in de show zijn geïnspireerd op eigen ervaringen of uit directe omgeving. “Gisteren heb ik met mijn man, zus, vader en de vijf kleinkinderen van mijn moeder, haar verjaardag gevierd. Ze zou 61 zijn geworden. Uitgerekend in de laatste maanden van de corona-uitbraak, in december 2021 is ze overleden en dat heb ik nog lang niet geaccepteerd.” In de show zingt Gezina het lied ‘Waar ben je nu?’ “We bieden troost met zang en opbeurende teksten”, verklaart Barbara. “Maar het merendeel is grappig, immers cabaret is beide, een lach en een traan”, aldus Gezina. “Muzikaal passen onze stemmen goed. Naast solo’s zingen we eenstemmig maar ook driestemmig en soms met ons vijven a capella, dan zingen de twee bandleden mee”, verklapt Christien. Ze is naast op en top vrouw ook koordirigent.

  Vage Ina

  Christien wordt blij van het vrolijke lied: ‘Je bent niet alleen’. “Als vrouwen onder elkaar zijn, is er meer vrijheid om te praten.” Barbara vertelt dat haar man Johan, als eerste de liedjes hoort. “Hij kijkt en denkt mee. Daarom begeleid ik mezelf op de piano bij het lied ‘Vage Ina’. “Dat kun je de pianist niet aandoen”, waren de letterlijke woorden van mijn man.” Gezina roept: “Dat vind ik een heel sterk lied. Iedereen weet wat je zegt maar het wordt niet benoemd. Dat is de kracht van cabaret.” Het lied: ‘Ik heb mij lief’ vertelt dat je als vrouw kan blijven groeien zonder jezelf kwijt te raken. “Dat geef ik vrouwen graag mee, zodat vrouwen in hun kracht staan,” verduidelijkt Barbara. Naast op en top vrouw ook vrouwencoach.
  Op en Top vrouw is vrijdag 24 juni te zien en te beleven in theater De Stoomfabriek, de voorstelling begint om 20.00 uur, kaarten zijn verkrijgbaar via

  www. theaterdestoomfabriek.nl

   

  Tekst: Brenda Post