Ommen Giet Lös

  21-05-2022
  12:00 - 23:59

  Locatie
  Centrum te Ommen


  OMMEN – Op zaterdag 21 mei gaat het evenementenseizoen van Ommen officieel van start met ‘Ommen Giet Lös’. Dat betekent straattheater en livemuziek in het centrum. Ommen Giet Lös is in eerste instantie bedoeld voor de inwoners van Ommen, maar natuurlijk is iedereen van harte welkom. De toegang is gratis, net zoals het parkeren op de daarvoor bestemde plaatsen.

  Vanaf 12.00 uur zorgen vijf straattheateracts voor vermaak in het centrum. Flint and Stone, Alles in 1 fiets, Mops & Totum, Dikkie Dik en de Kipkar en Grootmoe zijn tot ongeveer 17.00 uur op diverse locaties te bewonderen. Daar waar publiek is zijn zij ook. Dat geldt natuurlijk ook voor het Flater Pret Orkest. Dat weet als geen ander hoe het publiek opgetrommeld moet worden om vervolgens de boel omver te blazen met aanstekelijke muziek. Voor de kinderen is er extra vermaak. Vooral op de Vechtkade staat een keur aan springkussens en een stormbaan. Uiteraard zijn ook de winkels en de horeca geopend.
  Om 17.00 uur trapt de BTW-band het muziekprogramma op de Vechtkade af. Deze band uit de buurt van Ommen stond eerder al in het voorprogramma van onder andere De Dijk, Normaal en Bökkers. Eigenlijk speelt de band gewoon alles waar het publiek om vraagt. Een breed repertoire dus. Vanaf 20.00 uur is het tijd voor de Classic Rock Show. Wat als Beethoven, Bach of Mozart een elektrische gitaar of een hammondorgel tot hun beschikking hadden gehad of zij in de jaren 60 geboren waren… Dan hadden zij in de Classic Rock Show gespeeld! De ultieme flashback. En partypeople opgelet. Da’s nog niet alles… Om 23.00 start de set van DJ Ruben. Die is natuurlijk bekend van de Vrienden Ommen. Ruben draait door tot in de kleine uurtjes.
  Ommen Giet Lös is een initiatief vanuit de gemeente Ommen. Dit om de Ommer gemeenschap na de pandemie een extra boost te geven. Dit evenement kon eerder niet doorgaan wegens de toen geldende regels. Ommen Giet Lös wordt georganiseerd door Stichting Festijn, de Ommer Bissingh en Uit in Ommen.