Martin Luther Kingdienst

  22-05-2022
  19:15 - 23:59

  Locatie
  Ontmoetingskerk te Nieuwleusen


  NIEUWLEUSEN – Op zondag 22 mei vertolkt ds. Arjen van der Spek de boodschap van ds. Martin Luther King in de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen, de dienst begint om 19.15 uur.

  De teksten en liederen lagen al klaar en de repetities waren al in volle gang, echter corona gooide roet in het eten. Maar nu de uitvoeringen van ‘We as a people!’ over Martin Luther King daadwerkelijk doorgang vinden, blijken de teksten onverwacht actueel, gelet op de ontwikkelingen in Oekraïne. Liederen als ‘Oh Freedom’, ‘Stand Up’ en ‘We shall overcome’ zijn een bemoediging in deze tijd, ook al hebben ze hun wortels in de jaren zestig van de vorige eeuw.

  Memorial

  ‘We as a people’ wordt aangeboden als een kerkdienst. Een Memorial op het leven van deze charismatische dominee uit Amerika. Martin Luther King inspireerde wereldwijd miljoenen mensen met zijn legendarische rede ‘I Have a Dream’ die hij sprak in 1963 op de trappen van het Lincoln Memorial in Washington. Hierin sprak hij zijn hoop uit dat mensen ooit op hun gedrag en niet op hun huidskleur beoordeeld zouden worden. Een jaar later, op 10 december 1964, kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede.

  Elvis in Church

  De Black Gospel liederen worden door een vijf mans band en zestien zanger(e)s(sen) ten gehore gebracht, die onder muzikale leiding staan van Jan Getkate. De groep komt voor een groot deel voort uit de inmiddels bekende ‘Elvis in Church’ groep. de entree is gratis: een kerkdienst is voor iedereen toegankelijk, net als het gedachtegoed van Martin Luther King. Kijk voor meer informatie op de site

   www.themarchofmartin.nl