Bijeenkomst: Aandacht voor sterven

  16-05-2022
  19:30 - 23:59

  Locatie
  Bibliotheek te Dalfsen


  DALFSEN – Op 16 mei is er in de bibliotheek van Dalfsen een bijeenkomst over extra zorg en aandacht in de laatste levensfase.

  Na een korte film vertellen medewerkers vanuit thuiszorg, geestelijke verzorging, het hospice en de bibliotheek over hun visie op de laatste levensfase en over welke zorg er mogelijk is. Het betreft een activiteit van het Netwerk Palliatieve Zorg, regio IJssel-Vecht & Noordoost-Overijssel.

  Inhoud programma

  Na een korte inleiding over palliatieve zorg door Daphne de Roode coördinator van het netwerk, wordt een documentaire van Bureau Morbidee vertoond. Marieke Postema en Joyce Nap van het Hospice Dalfsen vertellen over het verblijf in een hospice. Daarna vertelt Jolanda Hilbrands van Carinova hoe de thuiszorg kan bijdragen aan goede palliatieve zorg thuis, waarna Alice Cramer, geestelijk verzorger in de regio de aanwezigen meeneemt in de mogelijkheden voor geestelijke verzorging thuis. Tot slot vertelt Erika de Weerd welke rol de bibliotheek kan spelen in de palliatieve fase van iemands leven.

  Palliatieve Zorg

  Met het organiseren van activiteiten streeft de werkgroep naar verbinding met organisaties op het gebied van palliatieve zorg, sterven en rouw. Verbinding tussen professionals, mantelzorgers en vrijwilligers. Inhoudelijk zoekt de werkgroep antwoord op vragen als: hoe maak je het levenseinde bespreekbaar en zichtbaar, hoe kunnen we een bijdrage leveren aan maatschappelijke acceptatie en integratie van ‘sterven’; de laatste levensfase? En hoe kunnen we mensen bekend maken met het begrip ‘palliatieve’ zorg en de mogelijkheden hierin?
  De bijeenkomst vindt plaats op 16 mei om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) bij bibliotheek Dalfsen in de Trefkoele . De toegang is gratis, aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via de website van de bibliotheek

  bibliotheekdalfsen.nl