voorstelling voor kinderen vanaf vier jaar: Een ober van niks

  15-05-2022
  14:30 - 23:59

  Locatie
  Theater de Stoomfabriek te Dalfsen


  DALFSEN – Zondag 15 mei krijgt theater de Stoomfabriek ’s middags om 14.30 uur bezoek van een waardeloze ober. Of eigenlijk: hij probeert zo goed als hij kan zijn klanten te bedienen, maar het lukt gewoon niet foutloos.

  Valt er geen slagroom op iemand zijn jas, dan struikelt hij wel over iets op de grond. Het opscheppen mislukt en het eten valt naast het bord. Kortom, de klanten vinden het maar niets en worden boos. En ze komen natuurlijk nooit meer terug. Zo raakt het restaurant leger en leger, tot er uiteindelijk helemaal geen klant meer komt. Want niemand wil bediend worden door zo’n klunzige ober, toch?
  Dit, op humoristische wijze gebrachte, leerzame en muzikale spel tussen mens en poppen is bijzonder geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Noralie Jansen en Willeke de Boer bewaken de grens tussen hilarisch en gevoelig perfect. Ze nemen hun jonge publiek probleemloos mee in het feitelijke conflict: iets moeten doen wat eigenlijk onmogelijk voor je is. Zoals Einstein zei: “Iedereen is een genie, maar als je een vis beoordeelt op zijn kwaliteit als boomklimmer vindt hij zich zijn hele leven lang stom.” Deze boodschap van de voorstelling krijgt een prachtige uitvoering door Jansen en De Boer, met muziek van Jan Paul de Bondt. Het geheel is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tjibbe Veldkamp. De kaarten kosten 10,00 euro en zijn verkrijgbaar aan de zaal, bij Primera Dalfsen of via

  www. theaterdestoomfabriek.nl