Film: \’Kom hier dat ik u kus\’

  06-05-2022
  20:00 - 23:59

  Locatie
  Theater de Stoomfabriek te Dalfsen


  ‘Kom hier dat ik u kus’

  DALFSEN – Op vrijdagavond 6 mei is in theater De Stoomfabriek de film ‘Kom hier dat ik u kus’ te zien. Het betreft de verfilming van de roman van Griet Op de Beeck, Belgische auteur van verscheidene indrukwekkende boeken.

  Het boek zelf was binnen een week na verschijning een bestseller en winnaar van diverse prijzen. En de film is het speelfilmdebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden.

  Het verhaal

  Nadat haar overleden moeder is opgevolgd door de nieuwe vriendin van haar vader, de enigszins dominante Marie, is het psychologisch gevecht van de negenjarige Mona tot in haar volwassenheid te zien. Mona voelt een sterke verantwoordelijkheid voor de nieuwe gezinssituatie, waarbij ze haar eigen belangen steeds meer naar de achtergrond schuift. Zelfs als ze volwassen geworden is, blijft ze gericht op de anderen om haar heen. Dat gaat ten koste van haar eigen geluk. Ze beseft uiteindelijk wat haar eigen rol in het levensspel is en dat zij actie moet ondernemen om haar eigen geluk niet in de weg te staan.
  Wie in De Stoomfabriek voor het eerst kennismaakt met dit fascinerende verhaal van Griet Op de Beeck wordt er vast door uitgedaagd om ook het boek te gaan lezen. En voor wie het boek kent, is de film zeker een aanrader. Aanvang 20.00 uur. Toegang 7 euro aan de zaal of via

  www.theaterdestoomfabriek.nl