Open Tuindagen (met fietsroute)

  23-06-2024
  10:00 - 17:00

  Locatie
  Diverse locaties te Lemelerveld


  LEMELERVELD – Op zaterdag 22 en zondag 23 juni vindt de veertiende editie van de Open Tuindagen in Lemelerveld plaats. Elf tuinen in en rond Lemelerveld, waaronder vijf nieuwe, zijn die dagen tussen 10.00 en 17.00 uur geopend voor het publiek.

  Er is weer een mooie fietsroute samengesteld van ongeveer 10 km. Starten kan bij het Knooppuntenroute-bord op het Kroonplein in Lemelerveld, maar het is ook mogelijk om zelf een route uit te stippelen.
  Tegenwoordig is er steeds meer oog voor natuurlijker/duurzamer tuinieren, met veel aandacht voor de biodiversiteit. Dat is ook terug te vinden in de (meeste) tuinen. De eigenaren passen hun manier van tuinieren en onderhoud aan, aan de natuur. Veel insecten, vlinders en vogels weten de weg naar deze tuinen te vinden. Een mooi voorbeeld is een tweede leven tuin; hier worden spullen en materialen hergebruikt. Andere tuinen hebben een kas, vijvers, een singel, stapelmuurtjes of zelfs een eigen pluktuin. Zitplekken zijn er ook genoeg. Bovendien zijn ook verschillende hobby’s van de eigenaren terug te zien in de tuinen: het kweken van groenten en fruit en het houden van kippen en andere dieren. Daarnaast zijn er onderweg verschillende stekjes te koop.

  De fietsroute is te vinden op www.sukerbiet.nl en is verkrijgbaar bij Blitsspul, Pimpernel Bloemen & Wonen, Hubo/Jumper en op zaterdag en zondag ook bij café Reimink. Tijdens de Open tuindagen ligt de route ook bij de deelnemers.