Vechtdalrally

  22-06-2024
  Hele dag

  Locatie
  Servicepark, Noorwegenweg 6 te Hardenberg


  REGIO – De Vechtdalrally, onderdeel van het (Open) Nederlands Rally Kampioenschap, staat weer voor de deur. Rallyfans kunnen hun hart ophalen tijdens dit evenement dat plaatsvindt op 22 juni in de omgeving van Hardenberg en Coevorden. Met de rally die meetelt voor de kampioenschappen, worden ook dit jaar weer toprijders uit heel Nederland verwacht.

  De voorbereidingen zijn in volle gang, gedreven door een team van allemaal vrijwilligers. De rally zal meer dan 140 kilometer aan klassementsproeven beslaan en dit maakt het tot een van de grootste rally’s in Nederland. Het servicepark wordt opgezet aan de Noorwegenweg 6, te Hardenberg, bij hoofdsponsor Van Der Spek Vianen. Het keuren van de auto’s vindt plaats bij Brunink Service Industry, ook in Hardenberg. De klassementsproeven worden op vrijdag al verkend, zodat zaterdag 22 juni volledig in het teken staat van de rally, waar toeschouwers zonder kosten kunnen genieten van topklasse autosport.

  Goede doelen

  Duurzaamheid staat tevens hoog in het vaandel bij de organisatie van de Vechtdalrally. Het evenement staat bekend als ‘groenste rally van Nederland.’ Zo worden alle CO2-emissies gecompenseerd via het Fair Climate Fund, dat ondersteuning biedt aan mensen in ontwikkelingslanden. Daarnaast zet de organisatie zich in voor lokale goede doelen, en probeert het ook de overlast voor de omgeving te minimaliseren. De buurtbewoners, die een belangrijke rol spelen in de gastvrijheid van het evenement, worden ondersteund om overlast te beperken.

  Met gratis toegang tot alle klassementsproeven en tot het serviceterrein belooft de Vechtdalrally dit jaar weer een evenement te worden dat garant staat voor spektakel. Kijk voor meer informatie op de website en/of de socials.

  www.vechtdalrally.nl