\’OpStap\’ in natuurgebied Beerze

  04-06-2024
  19:00 - 23:59

  Locatie
  Beerze te Regio - maak keuze.


  OMMEN – Dinsdagavond 4 juni houdt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie in natuurgebied Beerze. Onder leiding van twee gidsen maken deelnemers een wandeling van ongeveer twee uur in dit gevarieerde gebied met zandverstuivingen, bos, heide en veenputten. Tijdens de wandeling is er aandacht voor natuurverschijnselen en de cultuurhistorie van het gebied. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

  Het natuurgebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder, omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgidsen lopen de wandelaars door en langs een aantal van deze landschapstypen en kan men genieten van de schitterende planten- en dierenwereld. De gidsen vertellen hier alles over maar ook is er volop de gelegenheid om vragen te stellen. Goed wandelschoeisel is aanbevolen voor deze excursie. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan via de website. Er is plaats voor maximaal 20 personen. De kosten zijn 5 euro per persoon. Donateurs van Landschap Overijssel ( gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen kunnen op vertoon van de donateurspas gratis mee.

  Donateur worden?

  Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij het prachtige Overijsselse landschap, hoe beter het beschermd kan worden. Donateur worden kan al vanaf 2 euro per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur.

  www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

  Foto: Martijn Hulst