Concert Multiple Voice en Mannenensemble Capricio

  25-05-2024
  19:30 - 23:59

  Locatie
  Grote Kerk te Dalfsen


  DALFSEN – Op zaterdag 25 mei geven Multiple Voice en mannenensemble Capricio samen een concert in de Grote Kerk van Dalfsen. De toegang is 10 euro, het begint om 19.30 uur.

  Multiple Voice, een gemengd projectkoor, bestaat voor dit project uit acht enthousiaste ervaren zangers, een zogenoemd dubbelkwartet. Ze voeren vrolijke muziekwerken uit van onder andere Gustav Holst, Johan Wagenaar, Brahms, Saint-Saïns, Elder, Whitacre en Rheinberger. Multiple Voice voert de werken zowel a capella uit als ook met pianobegeleiding. Multiple Voice staat onder leiding van Wim van Lenthe. Mannenensemble Capricio uit Kampen is uitgenodigd om het tweede deel van het concert te verzorgen. Capricio is in 2021 opgericht en staat onder leiding van de bekende dirigent, hoboïst en organist Ab Weegenaar. Recentelijk heeft het ensemble een indrukwekkende mis van Rheinberger uitgevoerd in Kampen.
  Op verzoek van Multiple Voice laten ze deze muziek ook in Dalfsen opnieuw horen. Luuk Schuurman uit Dalfsen begeleidt beide koren op piano en orgel en tevens verzorgt hij een solo op het prachtige Holtgräve orgel.

  Foto: Geert Bistervels