Rondje Groen, Doen

  11-05-2024
  10:00 - 15:30

  Locatie
  Natuurboerderij Lindehoeve te Dalfsen


  DALFSEN – Op zaterdag 11 mei houdt Natuurboerderij Lindehoeve de voorjaarseditie van Rondje Groen, Doen. Een gezellige markt waar veel te doen is voor jong en oud. Dit keer staat het groene evenement ook in het teken van geld inzamelen voor de nieuwe dierverblijven. Wie van natuur, dieren, spelletjes, kunst en stekjes ruilen houdt, is welkom tussen 10.00 en 15.30 uur.

  Natuurboerderij Lindehoeve organiseert elk voorjaar en in het najaar Rondje Groen, doen! Het evenement waar veel organisaties aan meewerken. Dit keer met een primeur: Kunst van de Korte Keten. Dit kleinste museum van Nederland is geregeld door Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij, zij zullen er zelf ook staan met een nieuwe ketel. Deze dag wordt ook de nieuwe expositie van Heleen Goutbeek in het hoofdgebouw geopend. De kunstenares uit Dalfsen vertelt graag meer en heeft ook een kraam met haar andere producten, zoals het kinderboek Kriebul!

  Inzameling

  Dit keer zamelt de natuurboerderij geld in voor nieuwe dierverblijven die op de planning staan. De dieren komen in nieuwe ‘hooibergen’ te leven en kunnen uitlopen naar een grote wei. Terwijl ze aan de voorkant op het plein gezellig tussen de mensen kunnen wandelen. Uiteraard wordt door de Lindehoeve voorlichting gegeven over de uitbreiding. Daarnaast vertellen zij graag meer over de broeihoop voor slangen en vrijwilligerswerk. Omdat het hele bedrag voor vernieuwing nog niet bij elkaar is, wordt er een loterij gehouden en een bijdrage voor de strippenkaart en het maken van het insectenhotel gevraagd. Met de strippenkaart kunnen kinderen (en volwassenen) spelletjes doen, het blote voetenpad lopen, beestjes zoeken in de vijver en een consumptie met wat lekkers en een ijsje halen. Zijn ze toe aan wat rust, laat je dan voorlezen door vrijwilligers van de Bibliotheek.

  Bezoekers kunnen ook weer extra stekjes van tuinplanten meenemen om te ruilen, want traditiegetrouw houdt Groen Gebogen een stekjesruilmarkt. Verder nemen vrijwilligers van de moestuin en de sociale moestuin De Groene Hof belangstellenden graag mee de tuin in.

  www.natuurboerderijdalfsen.nl