Motorkerkdienst

  14-04-2024
  09:30 - 23:59

  Locatie
  Gereformeerde Kerk, Bouwstraat te Ommen


  OMMEN – Op 14 april is er een bijzondere dienst in de Gereformeerde kerk aan de Bouwstraat met het thema ‘Zelfbeheersing’. De dienst wordt medegeorganiseerd door de Christelijke Motorcyclists Association. Dit is een landelijke christelijke motorclub (met het clubhuis in Hardenberg) die én een passie heeft voor motorrijden én een passie voor het uitdragen van het evangelie. Het begint om 9.30 uur.

  In de dienst vertellen enkele mensen hoe ze met (gebrek aan) zelfbeheersing te maken hebben. Voorganger en aanwezige motorrijders zullen in motorkleding de dienst bijwonen. Een motoragent komt vertellen over hoe hij getraind wordt in zelfbeheersing, hoe hij met mensen met gebrek aan zelfbeheersing te maken had en wat zelfbeheersing en motorrijden met elkaar te maken hebben. Tijdens de dienst heeft iedere aanwezige de gelegenheid een ervaring met (gebrek aan) zelfbeheersing met de anderen te delen. Wie het niet tijdens de dienst via de microfoon aandurft, heeft de gelegenheid voorganger ds. Kest Jelsma tijdens de dienst te appen. Hij zal het zonder namen te noemen, voorlezen. In de dienst zal ook duidelijk worden wat de bijbel over zelfbeheersing zegt. De muzikale leiding is in handen van het bij velen bekende duo ‘Leonie en Henk’ uit Emmeloord. Na de koffie start een door de PKN Ommen Motorclub uitgezette rit van 125 km rond de IJssel. De rit eindigt bij de frituurpan in het clubhuis van CMA in Hardenberg.
  Opgave voor de kerkdienst is niet nodig. Wie met de toertocht wil meerijden (ook voor niet-kerkleden) kan zich tot 12 april aanmelden bij gerhardpieneman@gmail.com