Lezing over ringslangen

  29-02-2024
  20:00 - 23:59

  Locatie
  De Kern te Ommen


  OMMEN – Op donderdag 29 februari verzorgt Tariq Stark, projectleider en onderzoeker bij RAVON, op uitnodiging van VNM De Vechtstreek, een lezing over ringslangen en hoe de mens deze mooie, ongevaarlijke slang door middel van broeihopen een steuntje in de rug kan bieden.

  De focus van Tariq’s verhaal ligt op de ringslang in het Nederlandse landschap, de innige band tussen mens en ringslang door de geschiedenis heen en de situatie in Salland.
  Slangen. Alleen het woord al doet veel mensen griezelen. Terwijl we, zeker hier in Nederland, over het algemeen niet bang hoeven te zijn voor giftige slangen. De adder is de enige in Nederland voorkomende slang die giftig is. Maar 29 februari gaat het over de ringslang; een slang die zich graag nabij water ophoudt en maar zelden bijt. Het is de grootste slang van ons land en kan tot 1.20 meter lang worden. Ringslangen laten zich zelden zien: ze hebben een prima schutkleur, maar twee duidelijk gele en zwarte vlekken achter de kop.
  De lezing is in De Kern aan de Bouwstraat in Ommen en begint om 20.00 uur; inloop is vanaf 19.30 uur. De entree is voor leden van de Vechtstreek gratis; niet-leden betalen 5 euro p.p.