Blijspel: \’Stampij in de Abdij\’

  23-02-2024
  20:00 - 23:59

  Locatie
  De Vilsterij te Vilsteren


  VILSTEREN – Toneelvereniging Tot Nut en Vermaak staat op vrijdag 23 februari, zaterdag 24 februari en op vrijdag 1 maart weer op de planken in De Vilsterij. Deze keer voert de enthousiaste club toneelspelers het blijspel ‘Stampij in de Abdij’, geschreven door W.A. de Groot op.

  Het publiek wordt meegenomen naar het klooster dat wordt geleid door de zeer strenge moeder-overste Braspenning. De nonnen Ludwina, Bettine en Clementina hebben flink last van dit schrikbewind. Ze proberen er van alles aan te doen maar door tegenwerking van zowel moeder-overste, als ook van mede-non Dorothé lijken alle pogingen gedoemd te mislukken. Echter dan komt er een brief van hogerhand waarin medegedeeld wordt dat er enkele broeders in het klooster gehuisvest zullen worden. De samenwerking tussen de nonnen en de broeders verloopt prima, alleen moeder-overste is in alle staten. Zij ziet haar opgebouwde imperium verdwijnen als sneeuw voor de zon en ook de op handen zijnde verbouwingen zijn haar een doorn in het oog. Ze zet alles op alles om de broeders weg te krijgen en middels list en bedrog lijkt dit haar nog te lukken ook.
  Aanvangstijd is telkens om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop aan de kassa, maar vooraf reserveren is ook mogelijk door een mail te sturen naar tnevvilsteren@gmail.com.
  De drie avonden worden afgesloten met een verloting waarbij mooie prijzen te winnen zijn, mede mogelijk gemaakt door ondernemingen uit Vilsteren, Dalfsen en Ommen.