Brittens Jeugdorkest en jonge pianosolisten

  11-02-2024
  15:00 - 23:59

  Locatie
  Theater de Stoomfabriek te Dalfsen


  DALFSEN – Het klassieke zondagmiddagconcert van 11 februari wordt weer een bijzondere beleving. Stichting DalfsenKlassiek presenteert dan namelijk haar 50e concert in Dalfsen en geeft daarbij alle ruimte aan de jeugd.

  De prachtige, parallelsnarige Steinway Maenevleugel zal bespeeld worden door drie uiterst jeugdige concertpianisten, begeleid door het inmiddels in Dalfsen breed bekende Britten Jeugdstrijkorkest o.l.v. Loes Visser. En toptalenten zijn het: de Belgische Akari Bastiaens, nog geen 11 jaar oud, won in Brussel “even” de Steinway Piano Competition en speelde met veel succes tijdens het gelijknamige pianofestival in Hamburg.
  De even oude, Oekraïense Yulianna Beziazychna kreeg als meisje van vijf haar eerste lessen van haar moeder Nataliia en won al vele internationale prijzen. Haar landgenoot Ivan Petrenko is met zijn 15 jaar de “oudste” van de drie. Hij laat nu al een volwassen expressieve interpretatie in zijn spel horen. Al vanaf zijn achtste levensjaar vergaarde hij vele eerste plaatsen bij allerlei internationale pianoconcoursen.

  Spectaculair

  Het wordt op 11 februari een heel speciaal en spectaculair middagje ‘klassiek’ in het Dalfser Stoomfabriektheater. Het concert begint gewoontegetrouw om 15.00 uur. en zal zeker tot 16.15 uur duren.
  En natuurlijk geldt bij dit alles: waar jeugd concerteert, is jeugd meer dan welkom. Vandaar dat iedereen tot en met 18 jaar (!) gratis toegang heeft tot dit unieke klassieke concert.
  Wie niet misschien vergeefs naar de zaal wil komen, kan vooraf kaarten kopen bij de Primera Prinsenstraat en natuurlijk via de eigen site van het theater

  www.theaterdestoomfabriek.nl