Lezing zeezeiler en activist Florian Dirkse

  27-01-2024
  20:00 - 23:59

  Locatie
  Theater de Stoomfabriek te Dalfsen


  Florian Dirkse ‘live’ in De Stoomfabriek

  DALFSEN – Zaterdag 27 januari staat zeezeiler en activist Florian Dirkse op de bühne in de Stoomfabriek. Hij vertelt over zijn avonturen en illustreert zijn fascinerende lezing met beeldmateriaal en enkele professionele filmpjes. Aanvang 20.00 uur.

  Als student wilde hij een zeilreis om de wereld maken, een zeilreis van twee jaar over de oceanen. Na moeizame jaren van voorbereiding, vaak zonder wind in de zeilen, maar vooral dankzij zijn ijzeren doorzettingsvermogen, zag hij uiteindelijk de werkelijke wereld van de oceanen. Die zeilreis langs diverse natuurprojecten bracht hem tot het inzicht dat het met het waterleven treurig gesteld is. Een en ander leidde tot de prachtige achtdelige tv-documentaire ‘Zee, zout & zeilen’ en het boek ‘The Green Miles’. Hij zag het gigantische gevaar van de plastic soep met eigen ogen en kreeg contact met Boyan Slat. Met een crowdfundingcampagne hebben ze geld opgehaald voor een haalbaarheidsstudie.
  Hierna geeft Dirkse gehoor aan een nieuwe roeping: het plasticvrij maken van rivieren. Ook knapt hij een oud polyester zeilschip op, waarna hij er met zijn bedrijf ‘Zeildromen’ zeilreizen mee organiseert. Met deze boot stelt hij een groot ecologisch probleem aan de orde: oude polyester boten kunnen niet worden verbrand of gerecycled. Hoe lossen we dit soort problemen op in onze bedreigde waterwereld is de vraag die hij zichzelf daarbij stelt.
  Voor wie het milieu een warm hart toedraagt – en misschien wel meer voor wie daar juist geen goed beeld van heeft en er meer over te weten wil komen – zijn er nog meer en andere schitterende avonturen te horen en te zien op zaterdagavond 27 januari in theater De Stoomfabriek te Dalfsen. Kaarten bij de bekende adressen of via de site:

  www.theaterdestoomfabriek.nl