Lezing over de visotter

  22-01-2024
  20:00 - 23:59

  Locatie
  De Kern te Ommen


  OMMEN – Op verzoek van Natuur en Milieu de Vechtstreek komt Johan Spinder op maandag 22 januari naar Ommen voor een lezing over de visotter.

  Johan Spinder is regiocoördinator otter van de zoogdierenwerkgroep CaLutra in de provincie Overijssel. Dankzij monitoring weet de zoogdierenwerkgroep hoe het gaat met de visotter in Nederland. CaLutra is genoemd naar BEVER (Castor fiber) en OTTER (Lutra lutra).

  De visotter was uitgestorven in Nederland maar is succesvol geherintroduceerd en bezig zijn plekje weer te veroveren in onze wateren. De naam visotter zegt het al: het is geen knaagdier maar een marterachtige. Johan Spinder vertelt veel wetenswaardigheden over de otter in het algemeen, over de kansen, de bedreigingen en uiteraard over oplossingen. Een van de grootste bedreigingen voor de visotter is het verkeer. Jaarlijks vallen er vele tientallen slachtoffers op de Nederlandse wegen.
  De lezing vindt plaats gehouden in De Kern aan de Bouwstraat en begint om 20.00 uur, inlopen kan vanaf 19.30 uur. Toegang is voor leden van de Vechtstreek gratis, niet-leden betalen 5 euro per persoon.

  Foto: Luc Hoogenstein