Lezing Rode Kruis over internationaal recht

  11-12-2023
  19:30 - 23:59

  Locatie
  bibliotheek te Ommen


  OMMEN – Deskundige voorlichters van het Rode Kruis geven op 11 december een lezing in de bibliotheek over regels in tijden van oorlog. Aanvang 19.30 uur, de toegang is gratis.

  Wat mag wel en wat mag niet tijdens een gewapend conflict? Dit wordt geregeld door het humanitair oorlogsrecht. Er zijn duizenden burgers gedood en gewond geraakt door het conflict in Israël en de bezette gebieden, de burgeroorlog in Jemen, bombardementen in Oekraïne. Hoewel het gebeurt, is dit geweld niet altijd toegestaan volgens de regels van het humanitair oorlogsrecht
  In de lezing lichten de voorlichters dit belangrijke internationale recht toe en beantwoorden zij vragen over de missie en visie van het Rode Kruis. Wat mag wel en wat niet tijdens een gewapend conflict? Met welke keuzes worden strijdende partijen geconfronteerd? Hoe wordt omgegaan met overtredingen van het humanitair oorlogsrecht? Respect voor de menselijke waardigheid in de meest onmenselijke omstandigheden. Dat is de kern van het humanitair oorlogsrecht en het Rode Kruis.

  Het wordt aanbevolen om voor deze lezing online te reserveren via

  www.bibliotheeksalland.nl