Cabaretière Anne Neuteboom

  09-12-2023
  20:30 - 23:59

  Locatie
  Theater de Stoomfabriek te Dalfsen


  DALFSEN – Vanaf het eerste moment slaat ze iedereen met haar standpunten om de oren. Anne Neuteboom – cabaretière zonder liedjes – werd in 2019 genomineerd voor de grote prijs ‘Neerlands Hoop’ als de meest veelbelovende cabaretmaker. Op zaterdag 9 december laat ze vanaf 20.30 uur in theater De Stoomfabriek zien waarom dat meer dan terecht was!

  Niet gehinderd door enige schaamte tekent ze een haarfijn zelfportret, van meet af aan in een hoog hak-op-de-takgehalte. Alles is energiek, contrastrijk en gedurfd. Maar vaak blijken de mini-explosies van Anne alleen maar een dak om de kwetsbaardere kant van haar verhaal onder in veiligheid te brengen. Ze loopt over van de opinies, maar: “Altijd als je gelijk hebt, heb je tegelijkertijd óók ongelijk. Kijk dus goed naar die dubbelheid, die in ons allemaal schuilt.” Uitdagend, snijdend hard of onverschillig, soms van een hartverscheurende botheid en toch voor iedereen herkenbaar blijkt ze geen katje met een hoge aaibaarheidsfactor.

  Geen heilige huisjes

  In een statisch decor van slechts vier zetels speelt Anne met haar eigen leefsituaties, ingepast in de tijdgeest van toen en nu. Beweeglijk van lijf en taal ontstaat een gelaagd, zeer persoonlijk relaas, dat binnenkomt met geweld en met warmte. Grof en intiem: voor Anne Neuteboom bestaan geen heilige huisjes. Met een verrassend woorden- en bewegingenspel dat de grote maatschappelijke thema’s ontleedt en doorzichtig maakt, grijpt ze je vast, pakt ze je in en gooit ze je van zich af.
  Maar binnen de muren van het theater is iedereen altijd veilig. Daar blijft alles ‘onder ons!’ Op zaterdag 9 december om 20.30 uur dus. In De Stoomfabriek. Met als verlate surprise: het tweede kaartje met 50% korting via de siet. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Primera en –indien nog voorradig- aan de zaal.

  www.theaterdestoomfabriek.nl