Lezing Constant Hoogenbosch

  01-12-2023
  20:00 - 23:59

  Locatie
  Trefkoele+ te Dalfsen


  DALFSEN – Vrijdag 1 december om 20.00 uur geeft filmdocent en rasverteller Constant Hoogenbosch in Trefkoele een boeiende lezing over de rijke Italiaanse filmtraditie. En in het bijzonder over de gelauwerde regisseur Giuseppe Tornatore. Deze won onder andere met zijn film Nuovo Cinema Paradiso (1988) veel prijzen.

  Het is al bijna een traditie dat Constant Hoogenbosch ieder seizoen een filmlezing geeft in Dalfsen. Hoogenbosch is regelmatig in het Fraterhuis in Zwolle waar hij filmcolleges geeft. Hij komt dan ook graag op uitnodiging van Cultureel Café Dalfsen ‘even langs’ in Dalfsen.

  Film

  Met de nodige inspanning heeft Cultureel Café Dalfsen ook de film weten te bemachtigen. Deze wordt op vrijdag 15 december om 20.00 uur vertoond in de Panoramazaal van Trefkoele . Het is een meeslepende film die zich afspeelt op Sicilië. Daar waar de kleine Toto helemaal in de ban raakt van film en ervan droomt zelf films te vertonen of zelfs te maken. Een prachtig verhaal waar een jongen vanuit een nostalgische kindertijd op weg naar volwassenheid gaat, met daarin verweven universele thema’s als vriendschap, liefde, het ouder worden, maar ook armoede, eenzaamheid en de dood.
  Voor meer informatie over beide avonden kijk op de website. Toegangskaarten voor 1 december zijn verkrijgbaar via www.cultureelcafedalfsen.nl of aan de balie van het Pluscafé in Trefkoele .

  www.cultureelcafedalfsen.nl