Plankenkoorts: Een schat van een buste

  09-02-2024
  20:00 - 23:59

  Locatie
  't Witte Peerd te Nieuwleusen


  NIEUWLEUSEN – Na een lange zomerstop staan de leden van toneelvereniging Plankenkoorts weer te trappelen om het publiek een nieuwe voorstelling voor te schotelen. Direct na de zomervakantie is het negenkoppige gezelschap weer begonnen met de repetities om de klucht ‘Een schat van een buste’ van schrijver Aad Caspers in te studeren.

  Met de komst van Michel Vogelzang en Ronald ten Klooster telt Plankenkoorts momenteel maar liefst negen spelers. “Zo hebben we nog meer mogelijkheden om ons toneelspel naar een hoger plan te tillen”, aldus een trotse Brasjen, die in zijn nopjes is met de komst van het tweetal.
  Met ‘Een schat van een buste’ borduurt Plankenkoorts verder op de reeds ingeslagen weg. Geheel volgens verwachting wordt het publiek op een klucht vol hilariteit getrakteerd. Het stuk draait om geld, romances, en een gewiekste opa. Kortom een gegarandeerd ontspannen avondje uit voor het hele gezin.

  Locaties en tijden

  Op 10 november vindt de première van het stuk plaats in de Ontmoetingskerk. Op 17 en 18 november is het de beurt aan De Wiekelaar in Oudleusen. En op 9,10, 16 en 17 februari speelt de toneelvereniging maar liefst vier keer in het ’t Witte Peerd. De aanvangstijd is op elk van deze avonden 20.00 uur. De optredens van 16 en 17 februari zijn een benefietvoorstelling, omdat twee leden van Plankenkoorts Nieuwleusen zullen deelnemen aan Alpe d’Huzes. De opbrengst van deze avonden komt geheel ten goede aan het KWF. Kaarten zijn te bestellen via info@plankenkoortsnieuwleusen.nl en via Ciska Beltman: 06-11440924.