Inspiratieavond: Op weg naar een schuldenvrije toekomst

  12-10-2023
  20:00 - 23:59

  Locatie
  Carrousel te Ommen


  OMMEN – Om meer bekendheid te krijgen, is er in de ‘week tegen armoede’ een inspiratieavond op donderdag 12 oktober in de Carrousel Ommen. Het begint om 20.00 en inlopen kan vanaf 19.45 uur.

  Steeds meer mensen uit de gemeente Ommen doen een beroep op SchuldHulpMaatje Ommen. Deze stichting is afgelopen voorjaar gestart om inwoners uit de gemeente met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken en GRATIS hulp te bieden. De problemen waren mensen tegenaan lopen zijn divers en de wet- en regelgeving wordt steeds complexer. Dat maakt dat inwoners vaak geen overzicht hebben en/of niet weten waar ze recht op hebben. Steeds meer mensen komen in financiële problemen en kunnen (of dreigen) niet meer aan hun maandelijkse betalingsverplichtingen te voldoen.

  Maatwerk

  Iedere inwoner uit de gemeente Ommen die geholpen wil worden, kan een beroep doen op een maatje. Een schuldhulpmaatje brengt samen met de hulpvrager overzicht in inkomsten en uitgaven en samen maken ze een plan voor een oplossing. Een schuldhulpmaatje stimuleert en activeert een hulpvrager of begeleidt hem/haar naar de gemeente of indien nodig naar andere instanties. Voor elke hulpvraag wordt er maatwerk geleverd. De hulpvrager zet altijd de eerste stap door zelf om hulp te vragen.
  Aandacht voor armoede is belangrijk en het vroegtijdig signaleren van armoede kan helpen voorkomen dat men langdurig wordt blootgesteld aan stress. Armoede signaleren is niet eenvoudig omdat er sprake is van schaamte en de personen in kwestie hun situatie voor de buitenwereld wil verbergen. SchuldHulpMaatje Ommen nodigt een ieder uit die geïnteresseerd is om kennis te maken met het thema ‘op weg naar een schuldenvrije toekomst’.

  Foto: Pixabay.com