Tronktoernooi

  30-06-2023
  18:30 - 23:59

  Locatie
  op de Paardeweide in het Laarbos te Ommen


  OMMEN – Vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli wordt op de Paardeweide in het Laarbos gevoetbald in het kader van het Tronktoernooi. Het schitterend gelegen veld is klaar om de horecateams uit Ommen te ontvangen. In tegenstelling tot voorgaande jaren begint het toernooi al op de laatste vrijdag van juni. Om overlap met het paardenevenement CSI Ommen te voorkomen, kiest de organisatie ervoor om af te wijken van de traditionele start in het eerste volledige weekend van juli.

  De poule-indeling voor hét horecatoernooi van Ommen is na loting bekend. In Poule A neemt de Tronk het op tegen De Vriendenclub, Stobbies en de Herberg Music Hall. In poule B strijden de Herberg, Paviljoen, Grand Café De Veghte en Tante Pos om een ticket voor de halve finales. Vrijdagavond 30 juni wordt het toernooi om 18.30 uur op gang gefloten. Zaterdagochtend staat de eerste aftrap van de dag om 09.30 uur gepland.

  Podium op Kerkplein

  Na de grote publieke belangstelling van vorig jaar, staat er ook dit jaar weer een podium op het Kerkplein. Hier vindt om 20.30 uur de huldiging plaats en wordt de cheque uitgereikt aan het goede doel waar dit jaar voor wordt gespeeld. Vervolgens wordt de avond afgesloten door een deejay. Op de terrassen van de Vriendenclub en de Herberg is iedereen van harte welkom om de afsluiting van het Tronktoernooi bij te wonen.

  Sportclub Only Friends

  Net als ieder jaar wordt gespeeld voor een goed doel uit de regio. Dit jaar gaat een groot deel van de opbrengst naar het initiatief Only Friends. Op zaterdagochtend staan deze sporters tussen 10.30 uur en 12.00 uur op de atletiekbaan van ACO. Personen met een fysieke of verstandelijke beperking vinden hier saamhorigheidsgevoel, met een bijkomende uitdaging om lekker te sporten. Voor initiatiefnemer Eduard Leusink moet sporten bereikbaar zijn voor iedereen. Gymleraar Jari Kouwen is nauw betrokken bij Only Friends, om personen van jong tot oud nog meer plezier, vriendschap en sport te schenken. Only Friends is naarstig op zoek naar meer vrijwilligers. Het bestuur van het Tronktoernooi draagt dit jaar graag een financieel steentje bij om sportactiviteiten voor iedereen mogelijk te maken.

  Tekst: Willem Lampe