Middeleeuws Feest

  17-06-2023
  Hele dag

  Locatie
  Ommen, Arriën, Lemele te Ommen


  OMMEN – Aanstaande zaterdag 17 juni gaat Ommen terug in de tijd met een groots middeleeuws festival. Wat te denken van diverse muzikale optredens, van verhalenvertellers en van straatartiesten? Of van ridders, ambachtslieden en vuurspuwers?

  Aan de oever van de Vecht, ter hoogte van de Wulp, wordt een groots ridderkampement opgebouwd waar het publiek van harte welkom is. In het centrum van Ommen is er muziek en ander vermaak, voor elk wat wils. Bezoekers kunnen zich laten meevoeren in middeleeuwse sferen en genieten van hoe Ommen er 775 jaar uitgezien zou kunnen hebben.

  Hop-on-hop-off-bus

  Ook in de omgeving van Ommen is er van alles te doen. Arriën viert feest met het befaamde bierdoppenfestival, in Vilsteren is er een boerenmarkt vol heerlijke streekproducten. Lemele houdt haar traditionele zeskamp met een kermis. In het bezoekerscentrum Ommen kan men tot rust komen in de tuin en wordt men geïnformeerd over de geschiedenis van de omgeving. Hoe dit allemaal te bereiken is? Stap op de gratis hop-on-hop-off-bus die in Ommen ieder half uur vertrekt vanaf het Historisch Museum. De dag wordt afgesloten met een optreden van de gezamenlijke muziekverenigingen die een optreden geven op het Anjerplein, tussen het oude gemeentehuis en het Paviljoen aan de Vecht. Gratis toegankelijk voor iedereen die van muziek houdt, aanvang 19.30 uur.

  Kijk voor het actuele nieuws en de laatste programma-updates op

  www.ommen775jaar.nl