Pinksterfair

  27-05-2023
  00:00 - 23:59

  Locatie
  Het Laer te Ommen


  OMMEN – In het Pinksterweekend, van zaterdag 27 tot en met maandag 29 mei, vindt de derde editie van Pinksterfair Het Laer plaats in Ommen. Het aanbod is weer divers: van brocante tot cadeauartikelen, van mode tot tuinmeubelen, van livemuziek tot workshops.

  “Na het succes van de vorige edities en mét de goede weersvoorspelling voor het Pinksterweekend is een bezoekje aan de Pinksterfair het perfecte uitje met je partner, je vriendinnen, je moeder of je dochter”, vertelt Aline Hofstee namens de organisatie. “Kom lekker struinen door de tuinen van Landgoed het Laer, laat je verrassen door ruim tachtig standhouders en geniet van een verrassend programma op de mooie terrassen van onze fair!”
  De Pinksterfair is dit jaar tot vreugde van de organisatie helemaal volgeboekt. “Omdat we al vele jaren fairs organiseren, willen standhouders gelukkig graag bij ons op de fair staan. Als we nog iets meer schuiven, kunnen we misschien nog wat plekjes creëren, maar we gaan selectief te werk. We willen veel producten die te maken hebben met het goede leven in een gevarieerd aanbod. Denk aan prachtige houten tuinmeubelen, gezellige brocante, leuke cadeauartikelen en trendy woonaccessoires. We besteden ook veel aandacht aan bijzondere mode. Zo is er aanbod in fairtrade kleding, maar ook schattige en stoere kinderkleding en een maatje meer voor de volwassen vrouw.”
  Daarnaast kunnen de bezoekers genieten van vele activiteiten. “Daar besteden we echt veel aandacht aan, want wij vinden dat activiteiten bij een fair horen. Denk bijvoorbeeld aan modeshows en diverse workshops. Zoals het een echte fair betaamt, is er voor de creatieveling een gevarieerd aanbod. Verder mag livemuziek niet ontbreken en ook voor de kinderen is er van alles te doen. Ook staan er dit jaar weer demonstraties met een prachtig Shire paard op het programma. Voor het definitieve programma met de tijden kunnen de bezoekers van te voren onze website bezoeken.”

  Veel lekkers

  Een laatste aspect wat een dagje Pinksterfair Het Laer helemaal af maakt, is natuurlijk lekker eten. “Veel bezoekers blijven een hele dag op de fair. We hebben daarom goed aan de inwendige mens gedacht. In het landhuis en op het prachtige terras wordt koffie geserveerd met heel veel lekkernijen. Op het fairterrein is er ook veel lekkers te koop. Veel producten worden nog op de ambachtelijke manier gemaakt en zijn niet overal te koop. Er valt van alles te proeven! Bezoekers kunnen zich echt een hele dag vermaken op de fair en met gevulde tassen terug naar huis.”

  Toegangskaarten à 10 euro kunnen vooraf online worden besteld via www.pinksterfairhetlaer.nl. Kaarten aan de kassa kosten 12,50 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree. Parkeren is gratis. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.