OpStap in natuurgebied Beerze

  02-06-2023
  19:00 - 23:59

  Locatie
  te Beerze


  BEERZE – Vrijdagavond 2 juni verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ in natuurgebied Beerze. Onder leiding van twee gidsen maken deelnemers een wandeling van ongeveer twee uur in dit gevarieerde gebied. Tijdens de wandeling is er aandacht voor natuurverschijnselen en de cultuurhistorie. De wandeling start om 19.00 en duurt ongeveer twee uur.

  Het natuurgebied Beerze is bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgids lopen deelnemers door en langs een aantal van deze landschapstypen en kunnen ze genieten van de planten- en dierenwereld. De gids vertelt er van alles over en de deelnemers krijgen ook volop de gelegenheid om vragen te stellen. Goed wandelschoeisel is aanbevolen voor deze excursie.

  De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel (en gezinsleden op hetzelfde adres) of van een van de andere twaalf Landschappen, kunnen op vertoon van de donateurspas gratis mee. Aanmleden kan via de website

  www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

  Foto: Holly Klein Oonk