Concertwandeling op Landgoed de Horte

  29-05-2023
  12:30 - 23:59

  Locatie
  Landgoed de Horte te Dalfsen


  DALFSEN – Maandag 29 mei – tweede pinksterdag – houdt Landschap Overijssel in samenwerking met iGNITE! Music Agency, de Dag van het Kasteel met een speciaal programma op Buitenplaats de Horte.

  Belangstellenden kunnen genieten van diverse live muzikanten tijdens een concertwandeling door de natuur op en rond het landgoed. De artiesten die optreden zijn onder andere singer-songwriter FRÉ, MARISE, ANN Trio (harp, sax, gitaar) en didgeridoo-speler MT-Yidaki. Van 12.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Aanmelden is wel noodzakelijk voor deze wandeling met livemuziek.
  De rondleiding start bij huis de Horte. Onder begeleiding van een gids van Landschap Overijssel gaat deze door het huis waar stil wordt gestaan bij dit prachtige erfgoed. Vervolgens gaat de wandeling buiten verder door de mooie natuur. Onderweg kunnen bezoekers genieten van een aantal korte concerten, verzorgd door de artiesten op bijzondere plekken in de natuur.

  Buitenplaats de Horte

  Buitenplaats de Horte is begin 17e eeuw aangelegd in overwegend Franse stijl. Bijzonder is dat het landgoed nog compleet is. Veel gebouwen zijn op de monumentenlijst geplaatst. Het is een belangrijk tuin- en cultuurhistorisch complex. Onder de rijksbescherming vallen onder andere: Huis De Horte, de tuin, ’t Witte Huis, boerderij de Horteboer, de tuinmanswoning, het prieel en de druivenkas. Op het landgoed leven tal van dieren waaronder de bunzing, das, otter, hermelijn, lijster, wielewaal en het visdiefje. In de natuurakkers bloeien de margriet en de boterbloem. In het water leven voorn, zeelt en snoek. En natuurlijk de ringslang. Tijdens de Dag van het Kasteel worden veel verborgen verhalen verteld over de natuur en cultuur van De Horte. En over de unieke historie van het landschap in Overijssel, vroeger en nu.
  Geïnteresseerden zijn ook welkom om op eigen gelegenheid te wandelen in de tuin van De Horte. Er is tijdens de Dag van het Kasteel een barista aanwezig met een koffiekar waar men een lekker kopje koffie, thee, limonade en eigengemaakte lekkernijen kan kopen.

  Aanmelden

  De eerste wandeling start om 12.30 uur en de tweede om 13.00 uur, het duurt ongeveer twee uur. Aanmelden kan van te voren via de website. Er is plaats voor maximaal 20 personen. De kosten zijn 10 euro per persoon.
  Donateurs zijn uiteraard ook van harte welkom. Het is een mooie manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij het prachtige Overijsselse landschap, hoe beter het kan worden beschermd. Donateur worden kan al vanaf 2 euro per maand.

  Foto: Dook van Gils

  www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

  www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur