Stichting 775 jaar stadsrechten: ontbijt voor Ommenaren

  13-05-2023
  09:15 - 23:59

  Locatie
  De Markt te Ommen


  OMMEN – Op zaterdag 13 mei start de stichting 775 jaar stadsrechten Ommen haar festiviteiten met een ontbijt voor de Ommenaren. In samenwerking met de lokale bakkers verschijnen lange tafels op de Markt waar aangeschoven kan worden voor een stevig ontbijt.

  De dag begint om 8.30 uur met een sportieve start. Wat te denken van gezonde ochtendgymnastiek voor alle leeftijden of een ontspannende sessie yoga om de dag mee te beginnen? Ook aan de jeugd is gedacht. Speciaal voor hen staat er een Free Running – baan opgesteld. Kom naar de markt in Ommen en doe allemaal mee – vooraf aanmelden is niet nodig, er is genoeg ruimte voor iedereen.

  Ontbijten, knutselen, ontdekken

  Vanaf 9.15 uur wordt het ontbijt geserveerd. Wil je hier aan deelnemen, dan is aanmelding vooraf wel nodig – de tafels hebben plek voor zo’n 400 mensen. Aanmelden kan vanaf volgende week bij de Sis & Bro aan de Markt en bij bakker Van der Most aan de Varsenerstraat. De kosten bedragen 7,75 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Na afloop van het ontbijt kunnen kinderen vanaf ongeveer 11.30 uur aan de opgeruimde tafels vliegers knutselen. In de middag kan Ommen op verrassende wijze ontdekt worden. Er is een stadswandeling onder leiding van een gids, een fietstocht door Ommen of een autopuzzeltocht door de buurtschappen. Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op de website ommen775jaar.nl. De dag wordt afgesloten met een gratis toegankelijk concert van de gezamenlijke muziekverenigingen.

  www.ommen775jaar.nl