Open dag bij Gasthoeve de Zonnebloem

  06-05-2023
  10:00 - 16:00

  Locatie
  te Lemele


  LEMELE – Gasthoeve de Zonnebloem in Lemele opent op zaterdag 6 en zondag 7 mei de deuren voor het publiek. De zorgboerderij richt zich op ouderen vanaf 65 jaar die behoefte hebben aan structuur, een zinvolle daginvulling en ondersteuning op diverse gebieden.

  Veertien jaar geleden startten Klaas en Herma Kuiper met de dagbesteding onderaan de Lemelerberg. Sinds begin 2020 zijn hun dochters Marlon en Tamar er ook werkzaam. Samen met het hele team hebben zij de juiste scholing en ervaring in de ouderenzorg, psychiatrie en agogisch werk om zo alle cliënten op maat te ondersteunen. De zorgboerderij biedt een prachtige plek voor het beleven van de verschillende seizoenen (in de belevenistuin), het bewonderen van de omgeving tijdens toertochtjes met de bus, sociale contacten, het buitenleven en een warme maaltijd tussen de middag.
  Deze open dagen worden georganiseerd in samenwerking met kunstgroep ’t Zwarte. Zij nemen deel aan het kunstweekend; Kunst Om Dalfsen. De route bij de zorgboerderij leidt de bezoekers naar plekken waar de vijf hun werk laten zien. Daarnaast is en rondom de zorgboerderij ook kunst te vinden, gemaakt door deelnemers en collega’s. De koffie staat klaar! De deuren zijn beide dagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Gasthoeve de Zonnebloem is te vinden aan de Zonnebloemweg 3 in Lemele.