Rondje Groen, doen!

  22-04-2023
  10:00 - 16:00

  Locatie
  Natuurboerderij Lindehoeve te Nieuwleusen


  NIEUWLEUSEN – Natuurboerderij Lindehoeve houdt op zaterdag 22 april van 10.00 tot 16.00 uur weer een Rondje Groen, doen! Een dag om de lente te vieren, met veel doe-dingen en spelletjes voor kinderen en informatie voor volwassenen over onder meer zaaien, planten en de nieuwe brouwerij.

  In de ochtend om 10.30 uur wordt ook het nieuwe insectenhotel officieel geopend door Vrienden van Dalfsen. Zij hebben de materialen bekostigd om het hotel mogelijk te maken. Het LeerWerkCentrum Dalfsen heeft het vervolgens gemaakt. Nieuw op de boerderij is ook de broeihoop. Deze is speciaal gemaakt voor de voortplanting van de ringslang. In het warme nest kan deze ‘niet giftige’ ongevaarlijke slang eieren leggen. Vrijwilligers van de Natuurboerderij geven hier uitleg over.

  Workshop

  Verder houdt Groen Gebogen een plantjesruilmarkt, de Zadenbibliotheek Nederland is aanwezig en het Groene Hof geeft uitleg over Samen Eten, dat in mei van start gaat. Ook kunnen bezoekers een workshop volgen in de moestuin of een natuurwandeling maken. Kinderen kunnen de lammetjes bekijken, een spiegeltjestocht lopen door de boomgaard en een schaapje maken. Meer informatie is te vinden op de website

  www.natuurboerderijdalfsen.nl