Palmpasenoptocht

  01-04-2023
  14:30 - 23:59

  Locatie
  Vanaf het Historisch Museum te Ommen


  OMMEN – Aankomende zaterdag 1 april vindt de jaarlijkse optocht plaats in het kader van Palmpasen.

  Het inleveren van de Palmpasen stokken kan vanaf 13.30 uur in het Historisch museum en vandaar vertrekt de optocht om 14.30 uur onder begeleiding van het jeugdorkest van SDG. Voor ieder kind is er een leuke attentie beschikbaar gesteld door AH supermarkt in Ommen.

  De route is als volgt: Historisch Museum, De Haghen, Den Oordt, Lodderholt, Vrijthof, Kerkplein, Brugstraat, aan het eind rechts en dan door de Bermerstraat, Varsenerpoort, Kruisstraat, Vrijthof, Lodderholt, Hessel Mulertstraat en naar het binnenplein van Oldenhaghen. Hier is rond 15.15 uur de prijsuitreiking. Naast de verschillende geldprijzen in meerdere categorieën, wordt de hoofdprijs beschikbaar gesteld door ‘De Darde Klokke’.

  Tweede paasdag

  Op tweede paasdag rond 11.15 uur kan men weer komen ‘eiertikken’ op de Markt, voor Flater Eten & Drinken. De familie Martens zal traditiegetrouw zo’n 1800 eieren koken. Erwin Martens heeft de Ommer middenstand weer bereid gevonden om net als vorig jaar een verloting te sponsoren. Vorig jaar was dat een daverend succes. Als er 10 eieren worden gekocht krijgt men 1 lot. Per 20 eieren krijgt men 2 loten. En met een tray (30) eieren krijgt men 5 loten. De prijzen zijn zeer de moeite waard. Een etentje hier en een lunch daar, voor 2 of 4 personen en veel waardebonnen van de winkeliers in Ommen. Het Flater Pretorkest verleent haar medewerking en na afloop kan er gezellig wat gegeten en gedronken worden bij de omliggende restaurants.

  In de avond, rond 20.15 uur wordt het paasvuur ontstoken aan de Varsenerdijk tussen het Ommerkanaal en de daar aanwezige volkstuintjes.