Theatercollege met Raymond Mens

  31-03-2023
  20:00 - 23:59

  Locatie
  Theater de Stoomfabriek te Dalfsen


  DALFSEN – Raymond Mens, bekend als expert op het gebied van politieke ontwikkelingen komt naar Dalfsen. Op vrijdag 31 maart a.s. geeft hij een interactief theatercollege over de Amerikaanse politiek. Een leerzame avond maar vooral ook een avond met vermaak en ontspanning.

  “Mijn theatercollege kwam tot stand omdat ik vaak lezingen geef over Amerika. Hierbij zie ik hoe enthousiast mensen reageren. Toen ontstond het idee om ook het theater in te gaan.”

  Bassie en Adriaan

  Raymond is een veelgevraagd politiek analist en commentator. Hij heeft gewerkt als lobbyist en beleidsadviseur in de Verenigde Staten. Raymond vertelt: “Mijn voorliefde voor Amerika komt voort uit een clown en een acrobaat: Bassie en Adriaan. In de jaren negentig maakten zij een serie in de Verenigde Staten. Als klein jochie fascineerde me dat mateloos. Ik dacht: hoe kan een land zó indrukwekkend zijn? Zonder het te weten kreeg ik mijn eerste lesje politiek, toen ze in Washington uitlegden wat een president zo ongeveer doet.” Inmiddels volgt Raymond al sinds zijn twaalfde, nu dus ruim 24 jaar de ontwikkelingen in Washington.

  Grappig en meeslepend

  Tijdens het theatercollege zal Raymond verschillende thema’s behandelen, waaronder de politieke geschiedenis van de Verenigde Staten, het functioneren van het politieke systeem en de rol van de media in de Amerikaanse politiek. Reken op een grappige meeslepende avond met filmpjes van anekdotes, beelden van speeches en debatten. Met veel interactie, want vragen beantwoorden doet Raymond graag. Hij vertelt:” Bij Vandaag Inside krijg ik bijvoorbeeld vragen van kijkers voorgeschoteld en ook mijn podcast Amerika in 15 minuten draait om vragen van luisteraars. Nu kan ik in het theater mensen op een boeiende manier meenemen in mijn passie én hun vragen beantwoorden.”

  De voorstelling begint om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om samen met Raymond Mens na te praten. Kaarten kosten 21,50 euro en zijn verkrijgbaar aan de zaal, bij Primera Dalfsen en via de site

  www.theaterdestoomfabriek.nl