Optreden kamerkoor Salland

  26-03-2023
  15:00 - 23:59

  Locatie
  Sint Brigittakerk te Ommen


  OMMEN – Kamerkoor Salland geeft op zondag 26 maart een concert in de Sint Brigittakerk aan de Nering Bögelstraat 1a. Het thema is: Lijden en Passie in de Barok.

  Dirigent Henk Ophoff heeft een programma samengesteld bestaande uit werken van verschillende componisten, voornamelijk uit de baroktijd. Het thema ‘Lijden en Passie’ wordt iets breder getrokken, door niet alleen bij het lijdensverhaal van Jezus te blijven, maar ook bij de hartstocht, de letterlijke betekenis van het woord passie. Met het koraal ‘Jesu, meine Freude’ is dit meteen voelbaar en hetzelfde geldt voor Buxtehude’s cantate ‘Alles was ihr tut’, waar het concert mee wordt afgesloten. Daartussenin werken die meer gaan over het lijden en de kruisdood van Jezus.

  Organist en violisten

  De koorleden zijn blij dat, door middel van acties en met dank aan de sponsoren, aan het concert drie violisten en een organist meewerken: Lianne Lugtigheid, Marleen Veldstra, Corien Kok en Arjan de Jonge. Het concert begint om 15.00 uur en kaartjes zijn verkrijgbaar via de website

  www.kamerkoorsalland.nl