Kinderdisco

  04-03-2023
  19:00 - 21:00

  Locatie
  Kulturhus de Spil te Nieuwleusen


  NIEUWLEUSEN – Kulturhus De Spil in Nieuwleusen presenteert weer een uitgebreid voorjaarsprogramma. Dat begint op woensdag 1 maart met een springkussenfestival. Ook kunnen ouders samen met hun kinderen op woensdag 1 maart en vrijdag 3 maart genieten van verschillende poppentheatervoorstellingen. Deze vinden plaats in ‘Het Vestzaktheater’ in De Spil. Verder staan er op zaterdag 4 maart een kleedjesmarkt voor kinderen, een kinderdisco en een Teenage Party op het programma.

  Het jaarlijkse springkussenfestival op woensdag 1 maart duurt van 10.00 tot 16.00 uur. In de sporthallen van De Spil staan weer diverse springkussens opgesteld. De entree bedraagt 7,50 euro per kind (ouders gratis). Dat is inclusief een patatje, een snack en ranja.
  Diezelfde dag om 11.00 uur is de poppentheatervoorstelling ‘Nog een keertje’ te zien in De Spil. Het verhaal handelt over het Kleine Beertje. Nadat zijn moeder hem heeft voorgelezen en ze hebben gepicknickt, wordt hij naar bed gebracht. Maar hij kan niet slapen omdat Mama Beer de rituelen-voor-het-slapen-gaan is vergeten. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar (ook voor mensen met een verstandelijke beperking). De entree bedraagt 5 euro.
  Op vrijdag 3 maart om 14.00 uur volgt een tweede poppentheatervoorstelling. Ditmaal gaat het om een eigentijdse bewerking van het sprookje Doornroosje (4-plus). Er worden verschillende liedjes gespeeld op een trekharmonica. De entree bedraagt 5 euro.
  Op zaterdagmiddag 4 maart vindt voor het eerst een kinderkleedjesmarkt plaats in de sporthallen van Kulturhus De Spil in Nieuwleusen. Die duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Ook een standplaats? Geef je dan op via de site van De Spil. Een standplaats van drie strekkende meter kost 2,50 euro. Opbouwen kan tussen 13.00 en 14.00 uur. Wel zelf zorgen voor wisselgeld. De entree van de kinderkleedjesmarkt is gratis.
  Van 19.00 tot 21.00 uur volgt een Kinderdisco voor de jeugd van groep 6 tot en met 8. De entree bedraagt 2 euro. Drankjes kosten 1 euro per stuk. Om 21.15 uur volgt een Teenage Party voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar. Daarbij gelden dezelfde tarieven als bij de Kinderdisco. Het feest duurt tot 23.00 uur.
  Voor meer informatie over kaarten zie www.despilnieuwleusen.nl.

  Stralend Gezond

  Daarnaast kondigt De Spil alvast het lifestyle event ‘Stralend Gezond’ op vrijdagavond 17 maart aan. Deze avond krijgen vrouwen (en heren) tips over persoonlijke verzorging, kleding, kleuren en voeding. Hieraan wordt medewerking verleend door Sanne van Murtadi Skin & Feet, Rianne van Vivacious; kledingcoach Debby en Gerda van Wat doen we in de pan. Stralend Gezond duurt van 18.45 tot 22.00 uur. De entree bedraagt 30 euro, inclusief koffie/thee en twee drankjes.