Het Verhalencafé: Jan Wittenberg

  22-02-2023
  20:00 - 23:59

  Locatie
  De Spil te Nieuwleusen


  NIEUWLEUSEN – Woensdag 22 februari is Jan Wittenberg, oud politieagent en brandweerman te gast in het VerhalenCafé in het Kulturhus de Spil.

  De Dalfsenaar werd 62 jaar geleden geboren in Ommen. Na zijn militaire dienst deed hij een opleiding tot politieman om vervolgens na 22 jaar over te stappen naar de brandweer. Ondertussen verhuisde hij met zijn gezin naar Dalfsen. Jan is een voetballiefhebber, wandelt graag en doet ook mee aan de wandelvierdaagse van Nijmegen. In 2019 heeft hij zich samen met nog drie anderen laten opsluiten in het Glazen Huis in Gramsbergen. De opbrengst ging naar ALS voor meer onderzoek tegen deze dodelijke zenuw/spierziekte. Daar in Gramsbergen heeft Jan overigens een ingrijpende metamorfose ondergaan: zijn imposante borstelsnor is eraf geschoren. En dit leverde een mooie 530 euro op.

  Voorlichting

  Tegenwoordig werkt Jan bij de Veiligheidsregio IJsselland. Hier geeft hij o.a. voorlichting over het voorkomen van CO2-vergiftiging, voorbereiding tegen stormen en stormschades, de nazorg na een brand, etc. Ook ondersteunt hij de brandweerploegen, bevelvoerder en crisisfunctionarissen bij incidenten. Jan kan hier enthousiast en met humor over vertellen. Belangstellenden die graag willen weten wat de Veiligheidsregio doet en wat de taken zijn van een woordvoerder, worden uitgenodigd om naar het VerhalenCafé te komen. Het begint om 20.00 uur. Aanmelden kan via info@despilnieuwleusen.nl. De prijs van een onlineticket met een kopje koffie of thee is 1,50 euro.